Currently:
  • CES 2013 - Sharp IGZO Displays 5 1

Categorie General > Stiinta si Tehnologie

CES 2013 - Sharp IGZO Displays

(1/1)

Pamico:
CES 2013 - Sharp IGZO DisplaysSharp Electonics a anuntat la CES 2013 ca va aduce primele ecrane LED cu tehnologia IGZO (Indium-Gallium-Zinc-Oxigen) pe piata americana in 2013.

IGZO este un compus transparent semi-conductor care poate inlocui materialul standard de siliciu amorf, utilizat pentru stratul activ in ecranele thin-film transistors (TFT) cu LED-uri. Noua tehnologie IGZO care a fost deja introdusa anul trecut in unele modele de smartphone-uri din Japonia, are conform celor de la Sharp o serie de beneficii:

• suporta rezolutii inalte, 3840 x 2160 pixeli, dublu fata de cea standard HD.

• consuma foarte putin curent, tehnologia ultra-low-power permitind ca imaginea sa ramana afisata pe ecran si dupa oprirea televizorului. Cei de la Sharp nu au specificat insa si pentru cat timp.

• noile ecrane IGZO elimina zgomotele si interferentele datorita tehnologie touch.
 
Pentru a trece de la ecrane de telefon de 4" la ecrane de televizor de 32", Sharp a facut un parteneriat cu producatorul de sticla Corning Glass. Ecranele vor avea o grosime de 35 mm, cele mai subtiri din gama lor, spun cei de la Sharp.

Televizoarele IGZO sunt doar varful icebergului, dupa cum sustine producatorul, tehnologia regasindu-se in viitor intr-o paleta mult mai mare de produse. Puteti vedea o parte din aceste aplicatii in clipul de mai jos:sursa: mashable.com

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View