Currently:
  • Alerta pe calculatoarele din intreaga lume - Zero-day Java exploit 5 1

Software > Antivirus si Securitate

Alerta pe calculatoarele din intreaga lume - Zero-day Java exploit

(1/1)

Pamico:
Alerta pe calculatoarele din intreaga lume - Zero-day Java exploitExpertii in securitate recomanda utilizatorilor de calculatoare sa dezactiveze sau sa dezinstaleze Java ca urmare a descoperirii unui exploit de tip zero-day, care permite hackerilor sa preia controlul asupra PC-urilor. Vulnerabilitatea este valabila pentru toate sistemele de operare, fie ca e vorba despre Mac OS, Windows sau Linux.

Virusul profita de o vulnerabilitate lasata deschisa in Java 7-Update 10, lansat in luna octombrie a anului trecut. Virusul actioneaza prin inducerea ideii asupra utilizatorilor de a vizita un site web care contine un cod malitios, iar acest pas fiind facut, hackerii profita de bresa de securitate din Java pentru a prelua controlul asupra calculatoarelor. 

Specialistii spun ca ceea ce este mai rau la acest exploit, este faptul ca dupa preluarea controlului, se cer bani utilizatorului pentru a putea sa-si foloseasca in continuare calculatorul, similar cu o rascumparare.

Creatorul Java, Oracle nu a specificat  numarul de utilizatori care au descarcat Java 7-Update 10. Cu toate acestea, Java ruleaza pe mai mult de 850 de milioane de computere si alte dispozitive.

Exploit-ul a fost descoperit pentru prima data de cercetatorul francez Kafeine, care a afirmat ca l-a gasit pe un site care avea sute de mii de vizualizri pe zi.

Departamentul american de Securitate Interna a emis o atentionare care recomanda utilizatorilor sa dezactiveze Java pana ce un bug-fix va fi lansat. Aparent, Apple deja a facut o mutare prin a dezactiva Java ca raspuns la aceasta amenintare. Mozilla a profitat de ocazie pentru a avertiza utilizatorii, in acelasi timp facand si reclama la o optiune "Click to play", optiune care opreste Java de la incarcarea pe site-urile web, pana cand utilizatorul permite expres acest lucru.

Mai multi experti in securitate informatica sfatuiesc utilizatorii sa dezactiveze sau sa dezinstaleze Java pentru moment.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View