Currently:
  • Spaghete milaneze delicioase 5 1

Retete Culinare > Colectie retete culinare

Spaghete milaneze delicioase

(1/1)

Pamico:
Spaghete milaneze delicioase



Spaghetele milaneze sunt apreciate de aproape toata lumea. O reteta veche, extrem de gustoasa si usor de preparat puteti vedea mai jos.

Ingrediente:

• 500 g spaghete
• 3 cubulete de unt
• 500 g sunca de praga
• 500 g rosii
• 1 lingura de bulion
• 1 kg de ciuperci proaspete
• 1/2 lamaie
• 1 ceapa mare
• 5 catei de usturoi
• 1 pahar cu vin alb sec
• 1 lingurita oregano
• 1 lingurita busuioc
• piper
• sare
• parmezan

Preparare:

• curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul
• curatam si taiem ciupercile, apoi le stropim cu zeama de la jumatatea de lamaie susmentionata
• taiem sunca de praga cubulete
• dam prin blender rosiile sau le despielitam si le taiem cubulete
• topim 2 cubulete de unt in putin ulei, apoi adaugam ceapa si usturoiul si le calim putin, pana capata o culoare aurie
• punem peste ele ciupercile si sunca – dupa ce se vor cali putin, ciupercile vor incepe sa-si lase zeama, iar noi vom astepta amestecand periodic, sa scada aceasta zeama
• cand scade zeama lasata de ciuperci, adaugam vinul
• pana se evapora vinul, punem la fiert apa pentru spaghete cu o lingura de sare si cubuletul de unt care ne-a ramas
• peste amestecul din tigaie adaugam rosiile, bulionul, busuiocul, oregano, piper din belsug si sare dupa gust, apoi lasam sa fiarba la foc mic 10 minute
• cand fierbe apa pentru spaghete, le scufundam si le lasam cam 7 minute, pana se fac al dente (pastele fierte al dente sunt fierte mai putin decat normal, mijlocul lor fiind un pic mai elastic)
• scurgem spaghetele si le punem sa se balaceasca in amestecul din tigaie, apoi le servim cu parmezan presarat deasupra

Good appetite!


Step-by-step: Spaghetti Milanese
You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View