Currently:
  • Cel mai indraznet plan al arhitectilor - Baza lunara construita cu ajutorul imprimantelor 3D 5 1

Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Cel mai indraznet plan al arhitectilor - Baza lunara construita cu ajutorul imprimantelor 3D

(1/1)

Pamico:
Cel mai indraznet plan al arhitectilor - Baza lunara construita cu ajutorul imprimantelor 3DImprimarea 3D continua sa fie una dintre cele mai promitatoare tehnologii. Astfel, cu ajutorul acestei inovatoare tehnologii, arhitectii s-au gandit sa puna in practica prima baza permanenta pe Luna. Costurile si materialele tind sa fie o piedica majora in realizarea unui astfel de proiect. Insa cu ajutorul britanicilor de la You are not allowed to view links. Register or Login proiectul ar putea deveni realizabil.

Aproape intreaga suprafata a Lunii este acoperita cu un material numit You are not allowed to view links. Register or Login. Acest material (care cuprinde praf, sol, bucati de roca si altele), se pare ca este destul de usor de folosit ca material de constructie. Si asta nu e tot, regolitul ofera o buna protectie impotriva radiatilor gamma, meteoritilor si fluctuatiilor mari de temperatura de pe suprafata Lunii.

Regolitul exista de asemenea si pe Pamant, astfel incat cei de la Foster + Partners au inceput deja testele cu ajutorul unor imprimante 3D, inainte de a le transporta efectiv pe Luna. O macheta de 1,5 tone a fost creata si a fost testata la scara mica in interiorul unei camere vidate. In mare, procesul de imprimare efectiva pe Luna va decurge cam asa: o capsula in care se va afla uriasa imprimanta 3D va ateriza pe Luna, apoi un dom gonflabil se va extinde de la un capat la celalalt al capsulei oferind baza pentru inceperea lucrarilor. Apoi un robot va prinde viata si va incepe sa opereze imprimanta. Imprimanta va turna regolitul sub forma unor cupole solide si protectoare. Rezultatul final fiind o baza, sau mai multe, capabile sa mentina viata oamenilor pe suprafata Lunii.

Un exemplu al unei astfel de baze lunare, puteti vedea in imaginile de mai jos.You are not allowed to view links. Register or Login
Photo credit: European Space Agency

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View