Currently:
  • Argus II Retinal Prosthesis System - primul ochi bionic 5 1

Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Argus II Retinal Prosthesis System - primul ochi bionic

(1/1)

Pamico:
Argus II Retinal Prosthesis System - primul ochi bionicDupa ani de cercetare, primul ochi bionic a vazut lumina zilei in Statele Unite, oferind o speranta nevazatorilor din intreaga lume. Argus II Retinal Prosthesis System dezvoltat de catre cercetatorii de la Second Sight Medical Products a ajutat mai mult de 60 de persoane sa-si recupereze partial vederea, rezultatele fiind mai mult sau mai putin reusite in functie de complexitatea cazului.

Constand dintr-o retea compusa din 60 de electrozi implantati in retina si o pereche de ochelari dotati cu o mini camera speciala, Argus II Retinal Prosthesis System a castigat deja aprobarea autoritatilor de reglementare europene, urmand ca US Food and Drug Administration sa aprobe de asemenea utilizarea acestui sistem optic. Astfel Argus II va putea fi disponibil in curand pe scara larga.

"Este primul ochi bionic care va ajunge pe piata in Europa, urmand ca in scurt timp sa fie folosit si in Statele Unite", spune Brian Mech, presedintele companiei.Printre cei care vor beneficia de Argus II Retinal Prosthesis System vor fi acele persoane care sufera de retinita pigmentara, o boala genetica rara care afecteaza numai in SUA peste 100.000 de persoane. Aceasta boala are ca efect degenerarea fotoreceptorilor din retina. Celulele fotoreceptoare convertesc lumina in impulsuri electrochimice care sunt transmise de catre nervul optic la creier, acesta urmand sa le transforme in imagini. Argus II exact asta va face, va inlocui aceasta functie a fotoreceptorilor afectati.

Treizeci de persoane complet nevazatoare, cu varste cuprinse intre 28 - 77 de ani au luat parte la un studiu clinic testand noul ochi bionic. Mech a declarat ca rezultatele au variat de la o persoana la alta.

"Au fost persoane care au obtinut rezultate minime, dar au fost si persoane care au raspuns incredibil de bine la noul sistem optic, acestia din urma facand lucruri uimitoare, cum ar fi cititul ziarelor de exemplu.", a mai spus acesta. In unele cazuri subiectii au distins chiar si culorile.
"In general acestia vad in alb si negru, dar recent am demonstrat ca putem obtine si vederea in culori", a spus Mech.

Argus II Retinal Prosthesis System este deja disponibil in mai multe tari europene pentru un pret de 73.000 de euro, iar pentru SUA inca nu se cunoaste pretul, desi se asteapta ca acesta sa fie mai mare.

"Pana acum am tratat 60 de pacienti si avem "tone" de interventii programate, iar numarul lor este in continua crestere", a mai declarat Mech.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View