Currently:
  • Salvarea bookmark-urilor si parolelor din browsere 5 1

Software > Asistenta software

Salvarea bookmark-urilor si parolelor din browsere

(1/1)

Pamico:
Salvarea bookmark-urilor si parolelor din browsereUneori, din diverse motive, suntem nevoiti sa reinstalam sistemul de operare. Atunci cand se intampla asta, toate setarile noastre din browser se vor pierde daca nu luam masuri in aceasta privinta. Si anume, salvarea semnelor de carte (bookmark-urilor) si a parolelor. Aceste operatii se pot face foarte simplu, urmarind pasii de mai jos:

Google Chrome

• In "Customize and control Chrome" se alege optiunea Bookmarks >> Bookmarks Manger. In Bookmarks Manger la Organize veti gasi optiunea "Export bookmarks to HTML file". Va alegeti o locatie pe cealalta partitie (nu cea cu windows) si va salvati fisierul HTML cu bookmark-urile pe care le aveti la momentul respectiv.

• Aceeasi operatie o faceti pentru a va restaura bookmark-urile, dupa reinstalarea browser-ului, cu deosebirea ca acum veti alege optiunea "Import bookmarks from HTML file". Odata realizata aceasta operatie, bookmark-urile vor fi restaurate.

Parole: exclusiv pentru Chrome

Windows 7
In C:\Documents and Settings>>Users>>Username>>Application Data>>Local>>Google>>Chrome>>User Data>>Default>> si aici veti gasi un fisier, "Login data". Copiati-l pe alta partitie. Pentru a-l restaura dupa ce reinstalati browserul, nu aveti decat sa-l copiati in locatia de unde l-ati luat, urmand pasii pe care i-am mentionat anterior.

Windows XP
In C:\Documents and Settings>>Username>>Local Settings>>Application Data>>Google>>Chrome>>User Data>>Default. Copiati fisierul "Login data" pe alta partitie pentru a-l putea restaura ulterior prin copiere in locatia mentionata anterior.

Mozilla

In Menu Bar>>Bookmarks>>Show all Bookmarks>>Import and Backup>>"Export bookmarks to HTML". Salvati fisierul in alta locatie pentru a-l putea restaura ulterior. Pentru a-l restaura, operatia se face in mod identic numai ca de aceasta data vom selecta optiunea "Import bookmarks from HTML" alegand fisierul salvat anterior.

Opera

In Menu>>Settings>>Import and Export>>"Export bookmarks as HTML". Salvati fisierul bookmarks.adr in alta locatie pentru a-l putea restaura ulterior. Pentru a-l restaura, operatia se face in mod identic numai ca de aceasta data vom selecta optiunea "Import Opera bookmarks" alegand fisierul salvat anterior.

Internet Explorer

In File>>Import and Export>>Export>>Next>>bifati "Favorites" si salvati fisierul in alta locatie pentru a-l putea restaura ulterior. Pentru a-l restaura, operatia se face in mod identic numai ca de aceasta data vom selecta optiunea "Import" alegand fisierul salvat anterior.

O alta metoda eleganta, este si folosirea serviciului online You are not allowed to view links. Register or Login, un serviciu care iti pune la dispozitie o sincronizare in timp real intre doua browsere, plus salvarea automata a bookmark-urilor si setarilor pe care apoi le puteti restaura foarte usor dupa o reinstalare de Windows. Tot ce trebuie sa faceti pentru o restaurare a bookmark-urilor, este sa instalati plugin-ul Xmarks si el va downloada automat in browser toate bookmark-urile pe care le-ati avut.Cu ajutorul acestui serviciu, veti avea practic bookmark-urile favorite oriunde, nefiind necesara decat o legatura la Internet si un browser. Xmarks poate fi folosit impreuna cu browserele Chrome, Safari, Internet Explorer, Mozilla si Opera.

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View