Currently:
  • "Nanolight" - cel mai eficient bec cu LED-uri din lume 5 1

Categorie General > Stiinta si Tehnologie

"Nanolight" - cel mai eficient bec cu LED-uri din lume

(1/1)

Pamico:
"Nanolight" - cel mai eficient bec cu LED-uri din lumeTrei studenti canadieni ai Universitatii din Toronto, Jimmy Chu, Tom Rodinger si Christian Yan, au postat un proiect in urma cu aproximativ o luna, pe KickStarter. Proiectul se numeste "Nanolight" si este un bec cu LED-uri. Cel mai eficient model de acest fel realizat pana acum, din cate se pare. Initial ei au sperat sa stranga un minim de 20000$ pentru acest proiect, insa sperantele le-au fost cu mult depasite. Astfel intr-un timp relativ scurt, proiectul a reusit sa stranga peste 150000$ si are peste 3000 de sustinatori.

"A fost incredibil pentru noi acest lucru", a declarat Jimmy Chu. Acesta are o diploma Bachelor of Science si a lucrat timp de sapte ani la diverse proiecte, fiind consultant in tehnologie.

"Pasul urmator este sa realizam o linie de productie, astfel incat sa putem incepe efectiv productia becurilor Nanolight", a mai adaugat acesta.

"Nanolight" produce aceeasi lumina ca un bec cu incandescenta de 100W, insa la numai o optime din puterea acestuia. Exista doua versiuni ale acestui bec: o versiune de 10W, achivalentul unui bec cu incandescenta de 75W si o versiune de 12W, echivalenta cu a unui bec cu incandescenta de 100W. Becurile au fost create cu cele mai bune componente existente la ora actuala, nefacandu-se niciun rabat in acest sens din punct de vedere al calitatii.

Becurile in sine sunt formate din placi de circuit imprimat unite intre ele pentru a da forma uni bec si pe care sunt lipite LED-urile si partea electronica de comanda. Apoi intregului ansamblu ii este atasata o dulie clasica de bec. Din spusele celor trei studenti care au realizat proiectul, "Nanolight" ar avea o durata de viata de 20 de ani la o folosire zilnica de 3 ore.

Se pare ca deja sunt peste 3000 de precomenzi pentru acest bec. Preturile celor doua modele de becuri "Nanolight" difera in functie de putere si din ultimele zvonuri ar fi dupa cum urmeaza: cel de 10W, in jur de 30$(+/-), iar cel de 12W in jur de 45$(+/-).

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View