Life & Style > Sanatate - Articole

Gâc - un fruct cu propietati curative deosebite

(1/1)

Pamico:
Gâc - un fruct cu propietati curative deosebiteCe este Gâc-ul

Gâc-ul este o planta exotica agatatoare fiind foarte raspandita in Asia si in special in Vietnam. Face fructe doar o singura data pe an si a intrat in atentia specialistilor datorita multitudinii de vitamine pe care le contine si in special datorita continutului extrem de bogat in antioxidanti. Fructul de Gâc  la maturitate, atunci cand este bine copt, are o culoare portocaliu inchis.

Specialistii au inceput sa fie interesati de acest fruct exotic, dupa ce s-au descoperit in continutul acestuia mari cantitati de antioxidanti si minerale deosebit de valoroase pentru organism. Din testele efectuate de catre specialisti, a reiesit ca Gâc-ul este foarte bogat in licopena, contine aproximativ de 70 de ori mai multa licopena decat tomatele, de 10 ori mai mult beta-caroten decat morcovii sau cartofii dulci, de 40 de ori mai multa vitamina C decat portocalele si de 40 de ori mai multa Zeaxantina decat porumbul.De asemenea, contine si alfa-tocofenol, o forma a vitaminei E, vitamina A, vitamina D, Zinc, Fier si are umitoarea capacitate de a inhiba proliferarea celulelor canceroase. Unul din cele mai importante beneficii ale acestui fruct, deriva din proprietatile antioxidante ale constituentilor sai. Gâc-ul este un excelent sustinator al sistemul imunitar, iar in cazul barbatilor are efecte benefice asupra prostatei, datorita continutului de alfa-tocofenol. S-a dovedit de asemenea ca sucul obtinut din fructul Gâc contribuie la ameliorarea sau chiar vindecarea unor afectiuni oculare printre care conjunctivita, cataracta si a degenerarii maculare. Datorita acestor minunate propietati, fructul Gâc trezeste tot mai mult interesul europenilor.

Gâc-ul la noi se gaseste sub forma de suc integral - G3. Sucul G3 este o combinatie de fitonutrienti proveniti din fructul de Gâc, fructul de lycium chinezesc (fructul longevitatii), catina (fructul vitalitatii) si fructul de cili (regele vitaminei C).Siropul G3 se administreaza atat copiilor care au depasit varsta de 6 luni, cat si adultilor. Cantitatea care se administreaza este de 50 ml/zi. Sticla de sirop are 750 ml si un pret destul de piperat, intre 250 si 300 de lei.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View