Currently:
  • S-a intamplat in Hawaii - povestea unui delfin 5 1

Lumea Animalelor > Discutii & Articole

S-a intamplat in Hawaii - povestea unui delfin

(1/1)

Pamico:
S-a intamplat in Hawaii - povestea unui delfinIn data de 11 Ianuarie 2013, in largul coastei Kona din insulele Hawai, un grup de diveri executa o scufundare de noapte, avand ca interes principal observarea pisicilor de mare. Seful actiunii este o nemtoaica, Martina Wing, ce traieste de ani buni acolo, scufundator cu peste 3000 de ore la activ si mare pasionata a fimarilor subacvatice.
In timp ce grupul studia pisicile de mare, de acestia se apropie un delfin salbatic, care dadea semne ca este ranit, dupa cum au descris cei din grup, oameni cu experienta in comportamentul animalelor salbatice.

Dupa cateva ture si un studiu reciproc, delfinul se apropie de Keller Laros unul dintre diveri si ii arata aripioara stanga in jurul careia era rasucit un fir de pescuit, iar carligul infipt in corp. Laros incearca sa il indeparteze cu mana, dar nu reuseste, apoi foloseste un cleste reusind sa taie acel fir. Dar delfinul nu mai are aer suficient, asa ca se duce la suprafata si apoi revine, stiind ca mai este de indepartat si carligul. Operatia de indepartare a carligului a fost mult mai dificila, deoarece acesta era bine infipt in carne. Delfinul a suportat cu stoicism toata aceasta operatie dupa care a disparut, exact asa cum si aparuse. Ramane grupul de oameni naucit de emotia intamplarii!

Concluzia echipei: "Ne-am aflat la locul potrivit in momentul potrivit, pt a salva o viata". "Este emotionant sa poti ajuta un animal atunci cand in mod clar acesta stie ce se intampla. Delfinii sunt foarte inteligenti. Exista o relatie intre ei si noi. El a venit la noi pentru ca a avut o problema", a spus Keller Laros. "Am fost foarte impresionat", a mai spus acesta. 

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View