Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Stephen Hawking avertizeaza!

(1/1)

Pamico:
Stephen Hawking avertizeaza!Stephen Hawking, reputatul om de stiinta britanic, a emis un apel urgent pentru continuarea programelor de explorare a spatiului. Potrivit cercetatorului, daca oamenii nu gasesc alta planeta pentru a o popula in urmatorul mileniu, specia noastra va fi pe cale de disparitie. "Trebuie sa continuam sa meargem in spatiu pentru omenire", a spus Hawking la un eveniment care s-a desfasurat recent la spitalul Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles.

Hawking, care este un cunoscut sustinator al explorarii spatiului, considera ca Pamantul devine prea fragil pentru a continua sa sustina viata umana. In 2011 el a declarat ca "populatia si nevoia de resurse a planetei noastre cresc exponential in contrast cu capacitatea noastra tehnica de a schimba mediul in bine sau in rau". Codul nostru genetic insa, poarta cu el instinctele egoiste si agresive care in trecut au fost un avantaj pentru supravietuire. Va fi foarte dificil sa evitam dezastrele in urmatoarea suta de ani. Hawking a adaugat "singura noastra sansa de supravietuire pe termen lung, nu trebuie sa ramana ascunsa pe planeta Pamant, ci sa se raspandeasca in spatiu".

Din pacate, explorarea spatiului a fost recent stopata in multe tari, din cauza crizei financiare globale care a dus la reduceri majore de cheltuieli. Doar in acest an, bugetul propriu NASA pentru stiinta planetara a fost redus cu 300 de milioane de dolari. Cu toate acestea, explorare trebuie sa continue, avertizeaza Hawking. Misiunea NASA-Kepler, de exemplu, a descoperit zeci de planete potential locuibile, iar cu noua tehnologie a rachetelor cu fuziune, calatoriile spre acestea ar putea fi posibile in cateva sute de ani, sau chiar mai devreme.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View