Currently:
  • RoboBee - cea mai mica drona din lume si primul sau zbor controlat 5 1

Categorie General > Stiinta si Tehnologie

RoboBee - cea mai mica drona din lume si primul sau zbor controlat

(1/1)

Pamico:
RoboBee - cea mai mica drona din lume si primul sau zbor controlat


Photo: Kevin Ma and Pakpong Chirarattananon

Dupa ani de munca si cercetare, cursa pentru cea mai mica drona din lume a inregistrat un succes datorita muncii de pionerat a unui grup de cercetatori de la Scoala de Inginerie si Stiinte Aplicate Harvard. Dupa 12 ani de munca, cercetatorii au lansat o inregistrare video cu ceea ce se numeste "RoboBee", cea mai mica drona din lume, capabila sa decoleze vertical, sa se mentina in aer si care se poate deplasa in mai multe directii.

"RoboBee" are jumatate din dimensiunea unei agrafe si cantareste mai putin de o zecime de gram. Demonstratia primului zbor controlat al micutei "RoboBee", este punctul culminant si rezultatul a peste zece ani de munca al proiectului celor de la Harvard in colaborare cu Institutul Wyss pentru Inginerie Biologica.
"Acesta este rezultatul a ceea ce am incercat literalmente sa facem in ultimii 12 ani", a spus Robert J. Wood, profesor de Inginerie si Stiinte Aplicate de la SEAS (School of Engineering and Applied Sciences) si principalul cercetator al National Science Foundation care a sprijinit proiectul "RoboBee". "Totul a fost posibil datorita avansului tehnologic din ultima perioada, a noilor materiale descoperite si a designului, iar lucrurile au evoluat spectaculos de bine", a mai adaugat acesta.

Multi se vor gandi ca "RoboBee" va fi utilizata in actiuni de spionaj, insa cercetatorii spun ca micuta drona are dedicate alte scopuri cum ar fi operatiunile de cautare si salvare, polenizarea artificiala a culturilor si monitorizarea mediului.

Urmariti mai jos filmarea cu primul zbor controlat al dronei "RoboBee":You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View