Hardware > Stiri IT Hardware

Ochelarii Google Glass ar putea fi interzisi in locurile publice

(1/1)

Pamico:
Ochelarii Google Glass ar putea fi interzisi in locurile publice



Cum Ochelarii Google se apropie cu pasi repezi de a fi lansati pe piata, deja exista zvonuri conform carora acestia vor fi interzisi in locurile publice. Expertii avertizeaza asupra unui scandal juridc ce poate avea loc pe fondul preocuparilor in crestere legate de dreptul la intimitate. Bancile, cinematografele, barurile, cluburile de striptease, cazinourile, au interzis deja accesul cu astfel de dispozitive in incinta lor. In West Virginia (SUA), autoritatile locale vor chiar sa promulge o lege prin care Google Glass sa fie interzisi in timp ce o persoana conduce automobilul.

Desi Google Glass este unul din cele mai asteptate gadget-uri, se pare ca este si unul din cele mai de temut. "Acesta este doar inceputul", a spus Timothy Toohey, un avocat din Los Angeles specializat pe probleme de confidentialitate. "Cand se va lansa acest gadget, va cauza un scandal", a mai spus acesta. Dupa cum se stie, ochelarii sunt capabili sa filmeze, sa capteze imagini si sunete, care mai apoi pot fi distribuite aproape instantaneu pe Internet.



MGM Grand Hotel este unul dintre primele locuri publice care a hotarat interzicerea Google Glass in aceasta incinta. Google incearca cum era de asteptat sa aplaneze aceste temeri, iar presedintele companiei Eric Schmidt spune ca: "Vom fi foarte atenti ca aceasta noua tehnologie sa nu fie folosita in mod abuziv, dar in acelasi timp sunt preocupat si de aceasta teama prematura care s-a lansat.".
"Cei care au folosit ochelarii, inclusiv eu putem spune ca este o tehnologie remarcabila si v-as ruga sa vedeti putin mai departe de aceste temeri, luand in calcul mai mult beneficiile acesteia", a mai adaugat Schmidt.

mai multe puteti citi You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View