Currently:
  • Google Glass - Cum functioneaza 5 2

Hardware > Stiri IT Hardware

Google Glass - Cum functioneaza

(1/1)

Pamico:
Google Glass - Cum functioneazaUrmariti un infografic care ilustreaza intr-un mod foarte simplu si usor de inteles, principiul optic de functionare al dispozitivului You are not allowed to view links. Register or Login. Infograficul este realizat de You are not allowed to view links. Register or Login, un artist german pasionat de fenomenele vizuale.

Google Glass este o capodopera tehnica. Dispozitivul combina numeroase functii si caracteristici intr-o unitate centrala foarte mica. In plus fata de un telefon sau aparat de fotografiat, ofera conexiune la Internet, inclusiv GPS.

Caracteristica principala a ochelarilor Google Glass, este un strat vizual plasat deasupra realitatii (realitate augmentat). Dar hai sa vedem cum functioneaza minunatia. Unul din bratele ochelarilor, contine un mini-proiector, care printr-o tehnica inteligenta reuseste sa proiecteze imaginile pe o prisma semi-transparenta si de aici direct pe retina. Desi imaginea este foarte aproape de ochi, aceasta este deosebit de clara, in plus, pentru o si mai mare acuratete, distanta focala este ajustabila.

In functie de cum sunt purtati ochelarii, imaginea este afisata in coltul din dreapta sus, sau in mijlocul campului vizual. Una din marile provocari a celor de la Google, este realizarea acestui dispozitiv si pentru persoanele care poarta deja ochelari, lucru deloc usor, tinand cont ca Google Glass vor trebui purtati peste ochelarii de vedere. O varianta la care s-ar putea recurge in asemenea cazuri, ar fi realizare de astfel de prisme personalizate, insa preturile in acest caz, vor creste simtitor fata de varianta standard.

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View