Currently:
  • A 4-a generatie de chip-uri Haswell de la Intel - un boost de 50% pentru viata acumulatorului 5 3

Hardware > Stiri IT Hardware

A 4-a generatie de chip-uri Haswell de la Intel - un boost de 50% pentru viata acumulatorului

(1/1)

Pamico:
A 4-a generatie de chip-uri Haswell de la Intel - un boost de 50% pentru viata acumulatoruluiDesi despre majoritatea laptop-urilor din ziua de azi nu mai putem spune ca stau prost la capitolul putere de procesare, nu acelasi lucru se poate spune despre durata de viata a acumulatorilor. Chiar cele mai performante modele nu depasesc 5 ore de functionare cu aplicatii intensive. Iata insa ca cei de la Intel promit ca vor schimba acest neajuns prin lansarea noului chip Haswell de generatie a 4-a.

A 4-a generatie de procesoare Haswell pe 22 de nanometri, va aduce un plus la durata acumulatorului de 50%, fata de procesoarele Ivy Bridge folosite in prezent, precum si o durata de pana la de 20 de ori mai mare in modul standby sau idle. Si toate acestea, fara a afecta in vreun mod performantele procesorului, spun cei de la Intel.

Noile laptop-uri cu procesoare Haswell, vor beneficia de o facilitate numita "power gating", facilitate care va suprima orice proces nefolositor, din care rezulta scurtarea duratei de viata a acumulatorului. De asemenea, noile chip-uri Haswell, pe care CEO-ul Intel, Paul Otellini le descrie ca un "produs revolutionar", vor aduce si un plus de 20 de procente pentru grafica.

Noile modele de laptop-uri echipate cu procesoare Haswell de generatia a 4-a, vor intra pe piata incepand cu luna viitoare. Pana atunci nu ne ramane decat sa asteptam si sa speram ca noua tehnologie va aduce si rezultatele prevazute.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View