Currently:
  • PQ321 - Monitorul de 31,5 inch si rezolutie de 4K de la ASUS 4 1

Hardware > Stiri IT Hardware

PQ321 - Monitorul de 31,5 inch si rezolutie de 4K de la ASUS

(1/1)

Pamico:
PQ321 - Monitorul de 31,5 inch si rezolutie de 4K de la ASUSAsus a anuntat ca va lansa pe piata la sfarsitul acestei luni un nou model de monitor cu o rezolutie de 4K si diagonala de 31,5 inch. Noul model Asus-PQ321Q are o rezolutie de 3840×2160 si foloseste You are not allowed to view links. Register or Login, ceea ce face ca display-ul sa beneficieze de un consum redus fiind si mult mai subtire. De asemenea monitorul include o intrare dual-HDMI, un DisplayPort si doua difuzoare.

Din pacate insa, nu orice placa video va putea sa ofere continut pe un astfel de monitor de inalta rezolutie. Placile video de generatie mai noua insa, si aici luam in calcul seriile 600 de la nVidia si HD 6000 si 7000 de la AMD Radeon, pot sa ofere totusi o latime de banda suficienta pentru rezolutii de 4k pe porturile HDMI si DisplayPort, desi anumite modele din aceste serii o fac la o rata de refresh de numai 30 Hz.

Cu atat mai complicata va fi utilizarea monitorului Asus-PQ321Q pe placi de baza cu video integrat, desi chipset-urile Intel HD 4000 pot genera rezolutii de 4k, asta si cu ajutorul noilor drivere, dar numai pe laptop-uri sau placile de baza care au iesire DisplayPort, placi care momentan sunt o raritate. De aici se poate trage concluzia ca mai e de asteptat pana la urmatoarea generatie de GPU-uri integrate, pentru a obtine un suport bun la rezolutii de 4 K. Poate asocierea cu noile You are not allowed to view links. Register or Login de la Intel si varianta de DisplayPort 1.2 vor duce la rezolvarea acestor neajunsuri.

Asus-PQ321Q, plus un model de 39 inch, vor fi prezentate publicului la Computex 2013 si este de asteptat sa fie disponibile in SUA la sfarsitul lunii iunie. Informatiile despre preturi nu sunt inca disponibile.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View