Currently:
  • Controleaza-ti aparatura electrocasnica cu WiSee - Wi-Fi Gesture Recognition 5 1

Hardware > Stiri IT Hardware

Controleaza-ti aparatura electrocasnica cu WiSee - Wi-Fi Gesture Recognition

(1/1)

Pamico:
Controleaza-ti aparatura electrocasnica cu WiSee - Wi-Fi Gesture RecognitionDupa cum se stie de ceva timp, cei care detin tehnologia Kinect a celor de la Microsoft, pot interactiona cu computerele lor pur si simplu facand gesturi in aer cu mana. Insa acest lucru implica sa te afli in aceeasi incapere in care se afla si computerul. Iata insa ca cercetatorii de la Universitatea din Washington, au reusit sa dezvolte o noua tehnologie care detecteaza gesturile oamenilor folosind semnalele Wi-Fi reflectate de corpul acestora.

Noua tehnologie a primit denumirea de "WiSee" si cercetatorii spun ca este mult mai simpla si mai practica decat a celor de la Microsoft, datorita faptului ca spre deosebire de Kinect nu trebuie sa stai in raza vizuala a unei camere video, ci te poti afla si in alta incapere, sau afara, singura conditie fiind sa te afli in raza de acoperire a router-ului Wi-Fi.

Astfel, un receptor "WiSee" este conectat in permanenta la un router Wi-Fi obisnuit, monitorizind lungimile de unda intr-un mediu dat. Gesturile pe care le face o persoana cu mana, determina modificari unice si masurabile ale semnalului Wi-Fi, iar receptorul utilizeaza apoi un software dedicat pentru a le transforma in comenzi.

"Putem astfel folosi tehnologia "gesture recognition" fara a fi nevoie sa implementam  o multime de sezori", a spus Shyam Gollakota, profesor asistent, participant la proiect. Tehnologia nu este perfecta, fiind inca in faza de inceput, dar are o precizie medie de 94%, software-ul recunoscand in momentul de fata un numar de 9 gesturi diferite si are o deviatie standard de 4,6%, procent care s-a masurat in gesturile facute de cinci persoane aflate in incaperi diferite din spatiul unui apartament. Impresionant, spun cercetatorii pentru o tehnologie aflata inca in stadiul de experiment.

Cu "WiSee" vom putea in viitor sa pornim filtrul de cafea, sa dam comenzi calculatorului, sa schimbam melodiile la combina, sa modificam volulmul si multe altele, tehnologia avand o arie mare de aplicatii. Pentru a se evita pornirea comenzilor in mod accidental, utilizatorul trebuie mai intai sa porneasca sistemul printr-o serie de gesturi, acestea putand chiar cu ajutorul softului sa formeaze un cod de acces personalizat, astfel sistemul fiind protejat si de cei rau intentionati.
In acest moment nu se stie cand si daca "WiSee" va apare pe piata, cert este insa ca echipa va fi prezenta cu acest proiect la cea de a 19-a editie You are not allowed to view links. Register or Login din Miami, la sfarsitul lunii Septembrie.You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View