Currently:
  • RESETARE PAROLA BIOS LAPTOP folosind Service Tag sau Serial Number 5 10

Hardware > Depanari Hardware si Software

RESETARE PAROLA BIOS LAPTOP folosind Service Tag sau Serial Number

(1/182) > >>

Pamico:
RESETARE PAROLA BIOS LAPTOP folosind Service Tag sau Serial Number pentru HP, Dell, Acer, Sony, Compaq, Fujitsu, SamsungBIOS-ul, acronimul de la Basic Input/Output System este un program care face conexiunea intre componentele fizice ale calculatorului si sistemul de operare. Acesta este incorporat de producatorii placilor de baza intr-o componenta hardware, mai exact un circuit integrat de tip CMOS care poarta denumirea de FlashROM.

Dupa cum se stie, BIOS-ul, pe langa functiile amintite mai sus, ajuta utilizatorul sa poata seta anumiti parametrii ai calculatorului cum ar fi ordinea de bootare, data, ora, sa poata modifica si verifica anumite tensiuni, controlul ventilatoarelor, al temperaturilor si altele. In momentul cand se doreste restrictionarea BIOS-ului pentru a nu se putea modifica acesti parametrii, sau pentru nu a avea acces la sistemul de operare, exista optiunea de parolare.

Prin urmare, multi utilizatori, cu buna stiinta, din joaca, sau pura curiozitate, paroleaza BIOS-ul. Nimic rau pana aici. Problema se pune insa ce faci daca uiti parola!!! Pentru calculatoarele desktop, problema este relativ simpla, necesitand doar un reset de BIOS facut pe placa de baza cu ajutorul jumper-ului dedicat, sau prin scoaterea bateriei de pe placa de baza pentru o perioada (fara cablu de alimentare conectat!!!).

Din nefericire, dar pe buna dreptate, nu la fel de simplu se intampla lucrurile si in cazul calculatoarelor portabile, mai exact laptop-uri. Si asta deoarece datorita acestui avantaj al portabilitatii (de fapt singurul, e o parere personala), sunt usor de furat si manipulat. Ca urmare, producatorii au luat masuri suplimentare de siguranta, astfel ca o parola de BIOS la un laptop este mult mai greu de scos, nefiind la indemna unui simplu utilizator.

In concluzie, avand in vedere cele descrise mai sus, vom incerca aici sa-i ajutam pe cei care din diverse motive si-au uitat parola de BIOS la laptop!

Ca sa putem insa sa va ajutam va trebui sa urmati cativa pasi simpli, mai concret trebuie sa formulati aici o cerere prin care sa ne trimiteti service-tag-ul sau serial number-ul de la laptop-ul Dvs. In functie de acestea noi va vom livra la schimb parolele necesare.

La multe modele de laptop, service-tag-ul ca si serial-number-ul se gasesc pe eticheta de pe spatele carcasei. Daca din diverse motive acesta nu este lizibil, atunci pentru obtinerea lui se introduce de 3 ori o parola gresita. Dupa aceasta operatie va apare pe ecran urmatorul mesaj: System Disabled sau System Locked. Imaginile de mai jos:Modelele de laptop pentru care se poate deparola BIOS-ul, sunt urmatoarele:

• Acer cu BIOS Phoenix - 5 digiti - ex: 23456
• Phoenix Generic - 5 digiti - ex: 23456
• HP/Compaq - 10 caractere - ex: BDA3234ABC
• HP - 5 digiti - ex: 23456
• Compaq - 5 digiti - ex: 23456
• Dell - serial number - ex: #JLFZRH1-2A7B, mai exact modelele la care service-tag-ul se termina cu 595B, D35B, 2A7B si A95B
• Samsung - 12 digiti hexazecimal - ex: 06099120410D3333
• Generic Insyde H20 - 8 digiti - ex: 02404511
• Sony - Seriile PCG si VGN - 7 digiti serial number - ex: 3456709
• Fujitsu-Siemens - 5 digiti, 8 digiti sau combinatii de serii a cate 4 digiti - ex: 23456, CEAGBHEF, BBBB-AAAA-DDDD-DEAD-BAAF

In functie de aceste seriale sau "service-tag"-uri, pe care le-am prezentat in exemplele de mai sus, vom putea sa livram parolele necesare!

Cei care au astfel de probleme, sunt asteptati sa ne contacteze in acest topic ! Atentie cand trimiteti codurile, trebuie sa corespunda intocmai! Atentie la majuscule sau alte semne!

iulia:
Buna

Am un laptop Dell Inspiron N5110 cu service tag 98BSHP3. Am lasat laptopul la o prietena vreo 2 zile si cand l-am luat am vazut ca nu mai pot sa intru in bios si nici in windows ca-mi cere parola. Prietena mea zice ca nu ea nu a umblat prin setari, dar are un baiat care isi baga nasul peste tot  ~x( si nu recunoaste, spune ca nu stie nicio parola.  Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate, am nevoie de laptop. Multumesc.

Pamico:
You are not allowed to view links. Register or LoginBuna

Am un laptop Dell Inspiron N5110 cu service tag 98BSHP3...
--- End quote ---

Buna,

Incearca aceste parole:

• jljhau6i
• pnteo909
• APB4g1bnRcHxR2mN

Atentie! Le incerci exact cum scrie aici, cu caractere mari sau mici!!! Bafta!

iulia:
 <:-P   am rezolvat, multumesc mult. s-a potrivit cea de a doua.  :-X  :-X

Pamico:
You are not allowed to view links. Register or Login <:-P   am rezolvat, multumesc mult. s-a potrivit cea de a doua.  :-X  :-X

--- End quote ---

 :) Cu multa placere, bine ca ai rezolvat!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version
Mobile View