Currently:
  • RoboRoach - Gandacul Cyborg 5 1

Categorie General > Stiinta si Tehnologie

RoboRoach - Gandacul Cyborg

(1/1)

Pamico:
RoboRoach - Gandacul CyborgRoboRoach este primul gandac cyborg disponibil comercial. Atentie, primul gandac viu. Jumatate gandac, jumatate masina. RoboRoach nu este o gluma, ci este o evolutie in neurostiinta si inginerie.

RoboRoach este un mariaj inovativ intre neurostiinta si ingineria neurala, dupa cum declara cei de la backyardbrains.com. Cu ajutorul antenelor de pe cap, gandacii se pot orienta in spatiul inconjurator, acestea avand o multime de neuroni, fiind astfel foarte sensibile la atingere si miros. Acesti neuroni transmit informatiile inapoi la creier sub forma de semnale electrice.

Ansamblu electronic atasat pe spatele gandacilor, comunica direct cu neuronii prin mici impulsuri electrice. Gandacul sufera astfel o mica interventie chirurgicala sub anestezie, prin care ii sunt atasate in interiorul antenelor cateva fire cu ajutorul carora va primi impulsurile electrice. Dupa anestezie, micul rucsac electronic va fi atasat la fire.

Apoi cu ajutorul unui telefon mobil si un soft dedicat, veti putea manevra gandacul astfel incat acesta sa se deplaseze inainte, la stanga, la dreapta sau sa se roteasca. Microstimularea este aceeasi neurotehnologie folosita in tratarea bolii Parkinson, sau in implanturile cohleare, spun cercetatorii.RoboRoach nu este o jucarie, ci este un instrument pentru a afla mai multe despre modul in care functioneaza creierul nostru. Folosind RoboRoach, vom fi capabili sa descoperim o serie de lucruri interesante despre natura cum ar fi: comportamentul si controlul neuronal, modul de a invata si a memora, modul de adpatare si acomodare, cum are loc selectia stimulilor, efectul de dezordine si altele.Mai multe amanunte puteti gasi aici: You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View