Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Clip-Air - cel mai eficient mijloc de transport

(1/1)

Pamico:
Clip-Air - cel mai eficient mijloc de transport


 
Clip-Air ar putea deveni intr-un viitor apropiat unul din cele mai eficiente mijloace de transport. Clip-Air este un proiect al celor de la EPFL ( Ecole Polytechnique Federale de Lausanne) si va fi prezentat la Paris Air Show care se desfasoara in perioada 17-19 Iunie 2013.

Proiectul consta intr-o aripa zburatoare de mari dimensiuni la care sunt atasate trei capsule, acestea putand transporta 150 de pasageri fiecare. Cele trei capsule pot fi trei vagoane de tren. Acest proiect care s-a dovedit viabil, dupa cum spun cercetatorii, va schimba din radacini notiunea de transport. Imaginati-va o gara in apropierea unui aeroport, unde vagoanele cu pasageri vor fi atasate acestei aripi zburatoare si transportate la destinatie.

Clip-Air este inca in stadiul de model, iar acum se cauta modalitati de punere in aplicare a acestuia. Realizarea acestui proiect, va schimba intru totul modul in care aeroporturile si garile sunt folosite in prezent. Cei implicati spun ca se pot depasi aceste bariere tehnologice, proiectul devenind operational.

"Avem de rupt inca destule bariere, dar noi credem ca merita un astfel de concept, chiar daca este oarecum in contradictie cu tehnologia actuala de zbor, dar care poate avea un impact enorm asupra societatii", a declarat seful de proiect Claudio Leonardi.


You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View