Currently:
  • smartADN - Viata grea pentru cei care sunt in afara legii! 5 1

Categorie General > Stiinta si Tehnologie

smartADN - Viata grea pentru cei care sunt in afara legii!

(1/1)

Pamico:
smartADN - Viata grea pentru cei care sunt in afara legii!Datorita noilor tehnologii, hotii si criminalii vor putea fi descoperiti mult mai usor. Cercetatorii care se ocupa cu studiul ADN-ului si stiintelor aplicate din acest domeniu, au dezvoltat o substanta care poate fi pulverizata in secret asupra celor care comit fapte reprobabile, in timpul activitatii acestora, astfel incat vor putea fi identificati ulterior mult mai usor de politie.

Substanta se numeste smartADN si este o mixtura de coduri genetice create artificial, care se comporta ca un cod de bare. O singura mostra din acest ADN, contine peste un trilion de combinatii unice. Astfel, fiecare dispozitiv cu smartADN va avea propria sa secventa unica. Odata pulverizata substanta, moleculele ADN din aceasta, se vor atasa pe hainele si pe pielea celui care comite un act de frauda, precum si pe obiectele furate.

Materialul genetic este foarte rezistent la apa si se mentine aproximativ doua saptamani. Dupa ce suspectul este prins, acesta este supus unui test printr-un procedeu numit "reactie in lant a polimerazei" (RLP). Procedeul amplifica materialul genetic, facandu-l usor de citit. Procesul este destul de ieftin si usor de folosit, astfel incat si non-specialistii il pot controla. Cum probele ADN sunt foarte des utilizate in instanta, persoanele anchetate vor putea fi usor condamnate pe baza acestor mostre recoltate de pe haine sau de pe lucrurile sustrase.

smartADN este deja folosita cu succes in Suedia si a inceput sa patrunda masiv si in SUA.


You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View