Currently:
  • Horizon System - cel mai revolutionar mijloc de transport 5 3

Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Horizon System - cel mai revolutionar mijloc de transport

(1/1)

Pamico:
Horizon System - cel mai revolutionar mijloc de transportIntr-un post anterior va prezentam un mijloc de transport inovator al celor de la EPFL care se numeste You are not allowed to view links. Register or Login. Iata insa ca cei de la EPFL nu sunt singurii care s-au gandit la un astfel de proiect. Astfel Mason Holden, student in design industrial si civil la Universitatea din Glasgow, ne prezinta un nou concept revolutionar de transport al viitorului. Acesta se numeste Horizon System si va intra in desfasurare incepand cu primavara anului 2014. Proiectul este sponzorizat de cei de la Bauhaus Luftfahrt prefigurand viitorul mijloacelor de transport in anul 2050.

Desi sunt dezvoltate separat existand similitudini intre cele doua proiecte, Horizon System pare mai bine prezentat si mult mai bine gandit. Spre deosebire de Clip-Air, Horizon System nu foloseste combustibili fosili, fiind in intregime electric. Ghidata de sine magnetice, aripa zburatoare elibereaza o parte din vagoanele cu pasageri, in functie de destinatie si "culege" altele. 

O alta diferenta intre cele doua proiecte este si faptul ca in Horizon System pasageri sunt incurajati in timpul calatoriei sa urce din vagoane in aripa de zbor, unde vor gasi un spatiu comun similar cu receptia unui hotel. Astfel pasagerii pot beneficia de un bar, un lounge, un mic spatiu comercial, un spatiu pentru afaceri si grupuri sanitare. Toate acestea se afla in spatele unei masive ferestre din sticla care alcatuieste partea frontala a aripii zburatoare.

Un alt aspect interesant este si faptul ca Horizon System nu are cabina de pilotaj si nici piloti, fiind in fapt o drona care transporta sase vagoane cu pasageri. Singurii membrii ai echipajului sunt barmanii si alti membrii care asigura diverse servicii calatorilor.

Daca scurta descriere nu va impresionat, atunci urmariti clipul de mai jos:


You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View