Currently:
  • Soarece clonat dintr-o singura picatura de sange 5 1

Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Soarece clonat dintr-o singura picatura de sange

(1/1)

Pamico:
Soarece clonat dintr-o singura picatura de sange


Photo: Riken BioResource Center

SCNT (Somatic Cell Nuclear Transfer) este o tehnologie unica cu ajutorul careia se pot produce animale clonate dintr-o singura celula de sange. Astfel cercetatorii de la Riken BioResource Center au reusit sa cloneze cu succes o femela de soarece dintr-o singura celula de sange care a fost recoltata din coada altui soarece. Avantajul tehnologiei SCNT este faptul ca celulele donatoare pot fi recoltate intr-un mod neinvaziv.

Astfel, femela clonata, nu numai ca a reusit sa traiasca 23 de luni, o durata de viata aproape standard pentru un soarece de laborator, dar a fost capabila chiar sa se si reproduca. In plus de asta, animalul donator nu a trebuit eutanasiat pentru ca acest experiment sa se poata desfasura.

Studiul a fost efectuat pentru a determina daca celulele sanguine periferice proaspat colectate de la soareci in viata, ar putea fi utilizate prin tehnologie SCNT.

"Acum, animalele superioare din punct de vedere genetic, poat fi clonate cu mai mare usurinta. O singura picatura de sange contine suficiente celule donatoare care pot fi folosite in acest proces. Acest lucru este important atunci cand vorbim despre un numar mare de animale clonate cum ar fi fermele, sau pentru a proteja speciile pe cale de disparitie", spun cercetatorii.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View