Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Fereastra vorbitoare - o gura de oxigen pentru advertiseri

(1/1)

Pamico:
Fereastra vorbitoare - o gura de oxigen pentru advertiseriMulti dintre noi suntem pusi adesea in situatia sa calatorim. Indiferent daca aceste calatorii sunt facute in interes personal sau in interses de servici, ele exista si nu le putem evita, fac parte din viata cotidiana. Si cum aceste calatorii mai scurte sau mai lungi, duc inevitabil la oboseala, cineva s-a gandit sa profite de acesta oportunitate in favoare publicitatii.

Astfel, firma Audiva din Germania a dezvoltat un mic dispozitiv care se ataseaza pe ferestrele din mijloacele de transport in comun, trenuri, autobuze, tramvaie, etc. si care are rolul de a transmite mesaje promotionale catre cei care isi sprijina capul atunci cand sunt obositi, de respectiva fereastra. Dispozitivul este experimental si a fost comandat de firma de publicitate BBDO Germany in numele companiei de televiziune Sky Deutschland care a vazut in navetistii obositi, o oportunitate de a transmite mesaje promotionale.

Dispozitivul foloseste tehnologia "bone conduction" (conductie osoasa), tehnologie de care mai beneficiaza persoanele cu deficiente de auz si armata. Astfel vibratiile sunt transmise de dispozitiv ferestrei, care la randul ei le transimite mai departe catre creier prin oasele capului sprijinit de fereastra. Mai departe sunt procesate de catre creier, transformandu-le in mesaje.Desi este doar un experiment, primele reactii negative au si aparut deja. Cu toate acestea, firma firma BBDO spune ca fereastra vorbitoare a inregistrat reactii pozitive din partea calatorilor aflati in mijloacele de transport public din M√ľnchen si Aachen. Urmariti o demonstratie in videoclipul de mai jos:sursa: BBC

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View