Categorie General > Stiri Internationale

Tatuajele laser vor inlocui etichetele adezive de pe fructele proaspete

(1/1)

Pamico:
Tatuajele laser vor inlocui etichetele adezive de pe fructele proaspeteIn curand, etichetele adezive de pe fructele proaspete care se vand in supermarket-uri si piete, vor fi inlocuite de tatuaje cu laser. Uniunea Europeana a aprobat aplicarea cu laser de produse chimice (oxizi de fier si hidroxizi) pe coaja fructelor proaspete trimise spre comercializare, inlocuind astfel clasicele etichete auto-adezive.

Aplicarea acestor insemne nu patrund in coaja si nu exista risc de contaminare, spun expertii. Alaturi de sigla firmei producatoare, tatuajele mai pot contine coduri de bare sau coduri QR care vor facilita cumparatorului accesul la mai multe informatii despre respectivul produs. Compania spaniola Laser Food are deja in dotare un aparat care poate aplica logo-uri laser pe 45.000 de fructe intr-o ora. 

De asemenea, cei de la Laser Food spun ca aceasta tehnologie este mult mai eficienta si mai ecologica decat clasicele etichete auto-adezive, aceasta datorandu-se economiei de hartie, plastic si adezivi care sunt necesare pentru a le realiza, precum si a riscului mai scazut in falsificarea acestora.You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View