Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Farm 432 - Ferma de insecte numai bune de...mancat

(1/1)

Pamico:
Farm 432 - Ferma de insecte numai bune de...mancatMajoritatea oamenilor au o adevarata repulsie fata insecte si pe buna dreptate. De la mediul in care traiesc si se dezvolta, pana la felul in care arata, aceste mici creaturi sunt in majoritatea lor destul de hidoase. Desi aspectul lor nu incanta cu nimic la multe dintre specii, aceste insecte au un rol bine definit in natura, multe dintre acestea fiind chiar benefice. Unul dintre aceste beneficii ar si fi faptul ca anumite insecte pot fi si chiar sunt in anumite zone ale globului, o sursa de hrana plina de proteine.

Cei din Organizatia Natiunilor Unite au declarat recent ca aceasta sursa de hrana, ar trebui consumata la o scara mult mai larga, datorita calitatilor nutritionale pe care le detin larvele si insectele. Drept urmare, cum lumea nu duce lipsa de idei, designerul Katharina Unger s-a gandit sa construiasca o ferma de reproducere in masa a insectelor, care le permite oamenilor sa-si produca singuri larvele necesare in propria gospodarie. Interesant nu! :)

Inventia se numeste Farm 432, nume care provine din faptul ca intreg procesul, de la stadiul de ou, pana la cel de larva, dureaza 432 de ore.
"Farm 432 permite oamenilor sa se intoarca impotriva sistemului disfunctional actual de productie a carnii si sa-si procure singuri sursa necesara de proteine", spune Katharina Unger.

Farm 432 arata asemanator cu un umidificator de aer, desi nu foloseste nici apa si nici CO2 si poate produce 2.4 Kg de larve de musca, pline de proteine si amino-acizi. Larvele de musca sunt printre cele mai hranitoare, contin aproximativ 42% proteine, calciu si amino-acizi. Dupa 432 de ore, 1 gram de oua se transforma in 2.4 Kg de larve pline de proteine. Asa-i ca v-am facut pofta? :)

Unger spune ca se pot recolta aproximativ 500 gr de larve pe saptamana, suficient pentru doua mese satioase.

Daca stomacul nu va joaca inca feste, mai puteti gasi amanunte aici: You are not allowed to view links. Register or LoginNavigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View