Categorie General > Stiinta si Tehnologie

STAR - robotul care se strecoara pe sub usa

(1/1)

Pamico:
STAR - robotul care se strecoara pe sub usaSTAR acronimul de la Sprawl Tuned Autonomous Robot, este un robotel realizat cu ajutorul unei imprimante 3D, ProJet 3000 3D si care aidoma multor insecte are abilitatea de a se strecura prin spatii foarte mici. Robotelul STAR a fost creat de un grup de studenti de la Laboratorul Biomimetic Millisystems din cadrul Universitatii Berkeley.

STAR cantareste doar 73 gr si este pus in miscare de un motoras de curent continuu si o baterie LiPo de 4 V la 300 mA/h, oferindu-i acestuia o autonomie de 30 de minute la o viteza maxima de deplasare. Diferenta dintre STAR si alti roboti asemanatori, este capacitatea acestuia de a-si ajusta unghiul de expansiune dintre corp si picioare intr-un interval de 150 de grade, ceea ce il ajuta sa se adapteze cu usurinta situatiilor diferite din teren. La un unghi de zero grade, robotul are o inaltime de numai 2.5 cm.

Pe o suprafata neteda, STAR se poate deplasa cu o viteza de 5.2 m/s, iar daca este nevoie se poate intoarce la 360 de grade, luand aproape instantaneu alta directie. Urmariti in videoclipul de mai jos cea de a treia versiune imbunatatita a robotului STAR:You are not allowed to view links. Register or Login   

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View