Categorie General > Stiinta si Tehnologie

SEAbreeze - cum sa aduci marea la tine acasa

(1/1)

Pamico:
SEAbreeze - cum sa aduci marea la tine acasaCunoastem cu totii beneficiile aduse asupra sanatatii de apa sarata a marii sau oceanului, in special pentru cei cu afectiuni respiratorii. Daca din diverse motive nu ati reusit sa ajungeti la mare pentru benefica cura de aerosoli, iata ca mai nou puteti sa aduceti marea la voi acasa. Sau cel putin asa ne promite Fanni Csernátony, studenta la Universitatea de Arta si Design din Ungaria, cu al sau proiect SEAbreeze, semifinalist la You are not allowed to view links. Register or Login 2013.

Pe scurt, SEAbreeze este un sistem interior de control al calitatii aerului. Acesta functioneaza cu apa de mare si este in acelasi timp umidificator si dezumidificator, sistemul evaporand apa de mare cu efecte benefice pentru sanatate. "SEAbreeze va aduce sentimentul de mers pe jos pe plaja, o briza proaspata si o atmosfera relaxanta", spune Csernátony. De asemenea, sistemul poate transforma apa sarata in apa potabila.
 
"Sistemul SEAbreeze are la baza studiul plantelor si modul in care acestea reusesc sa improspateze aerul pe care il respiram. Nanotehnologia ne ofera o multime de posibilitati si daca se urmeaza cursul cercetarilor, este clar ca ne apropiem tot mai mult de ceea ce inseamna materiale inteligente, materiale care se comporta asemenea unui organism viu.", spune Csernátony.
"Tesuturile vii, au la baza o combinatie de celule cu functii diferite, iar procesele care au loc in aceste tesuturi se intampla tocmai datorita interactiunii dintre ele. La fel ar trebui sa actioneze si materialele noastre inteligente.", a mai completat aceasta.Astfel, pentru SEAbreeze s-a folosit un strat special multifunctional depus pe o structura elicoidala cu rol de umidificator care absoarbe apa sarata si o elibereaza apoi sub influenta unor impulsuri electrice. Acest strat special contine de asemenea mici panouri solare pentru a capta si a conserva energia de la soare. Dezumidificatorul este alcatuit dintr-un material compozit, hidrofob, care poate fi racit pentru o mai mare eficienta. SEAbreeze monitorizează calitatea aerului cu ajutorul unor senzori si corecteaza nivelurile masurate in functie de anumite setari prestabilite. Calculele exacte pentru cata apa este nevoie, depind de anumite circumstante precum: umiditatea relativa a aerului, temperatura si dimensiunea camerei. Intr-o camera medie de 16 metri patrati, un flacon de 1.5 litri de apa pe zi este suficient. Pentru incaperi mai mari, este posibil sa trebuiasca o cantitate dubla sau chiar tripla, functie de dimensiune.

Mai multe despre acest concept puteti afla aici: You are not allowed to view links. Register or Login
Foto: Electrolux Design Lab

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View