Software > Stiri IT Software

Atentie! Facebook, Twitter si Google monitorizeaza link-urile din mesajele private

(1/1)

Pamico:
Facebook, Twitter si Google monitorizeaza link-urile din mesajele private, afirma specialistii in securitate de la firma elvetiana High-Tech Bridge. Acestia au derulat un test prin care au dorit sa puna la incercare politica de confidentialitatea a nu mai putin de 50 de mari companii din lume. Printre acestea se numara retele sociale, servicii web si sisteme de email-uri gratuite.

Testul in sine a constat in trimiterea unei adrese web in corpul email-ului folosindu-se de serviciile acestor mari companii. Firma de securitate a creat un server dedicat si a urmarit sa vada care dintre aceste servicii vor cadea in capcana de a accesa linkul din mesajul privat.

Dupa 10 zile de asteptare, din cele 50 de companii vizate, doar 6 au accesat respectivul link, printre acestea insa, numarandu-se unele dintre cele mai mari retele sociale, respectiv Facebook, Google+, Twitter si Formspring. Celelalte doua fiind doua servicii de scurtare a url-urilor, bit.ly, respectiv goo.gl.

Daca despre ultimele doua putem spune ca au o oarecare legitimitate prin natrura serviciilor oferite, nu acelasi lucru se poate spune despre Facebook si Google. Avand in vedere ca unele servicii pot avea roboti care sa verifice si sa blocheze spamul, cei de la High-Tech Bridge au creat de asemenea un fisier robots.txt pentru a restrictiona accesul la server si continutul lui. Cu toate acestea, singura companie care a respectat instructiunile din robots.txt, a fost Twitter, restul ignorandu-le cu desavarsire, au precizat specialistii.

Marsel Nizamutdinov, director de cercetare la High-Tech Bridge, spune ca cele patru mari companii se apara declarand ca aceste accesari nu sunt decat niste "verificari automate". :)

Nizamutdinov concluzioneaza: "Nu exista nici o modalitate prin care se poate pastra confidentialitatea unui mesaj privat atat timp cat se folosesc retelele sociale si serviciile de Email".

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View