Categorie General > Stiinta si Tehnologie

China va lansa pana la sfarsitul anului primul sau Robot Lunar

(1/1)

Pamico:
Chang'e-3 - primul Robot Lunar lansat de chineziChina va lansa pana la sfarsitul anului o sonda care va duce pe suprafata Lunii primul Rover al Agentiei Spatiale Chineze. Proiectul se numeste Chang'e-3 si a intrat oficial in faza de pregatire pentru lansare. Acesta va atinge suprafata Lunii printr-o tehnica de incetinire pe care Agentia Spatiala nu a dorit sa o dezvaluie. In mitologia chineza, Chang'e este o femeie care traieste intr-un palat pe Luna.

Programul spatial al Chinei este condus de catre Armata de Eliberare a Poporului. Desi China este cu mult in urma Statelor Unite si a Rusiei, proiectul Chang'e-3 este puternic promovat publicului intern. De asemenea China isi propune ca pana in anul 2020 sa construiasca o statie spatiala si chiar sa trimita un echipaj uman pe Luna.

In acest moment nu este inca clar ce operatiuni va indeplini roverul pe Luna, Armata de Eliberare a Poporului incercand sa tina programul misiunii Chang'e-3 cat mai secret. Ultimul om care a pasit pe satelitul natural al Pamantului, a fost comandantul misiunii Apollo 17, Eugene Cernan in 1972.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View