Categorie General > Stiinta si Tehnologie

ECO-Cycle - uimitorul sistem subteran de parcare pentru biciclete din Tokyo

(1/1)

Pamico:
ECO-Cycle - uimitorul sistem subteran de parcare pentru biciclete din Tokyo


Foto: Yomiuri Shimbun

Se stie ca densitatea populatiei urbane din marile orase japoneze a atins cifre record. Un astfel de oras este chiar capitala Tokyo, unde gasirea unui loc de parcare pentru bicicleta a devenit o sarcina descurajanta. Astfel, ca sa elimine acest neajuns, firma Giken Seisakusho a pus la punct un sistem subteran de parcare pentru biciclete complet automatizat, capabil sa stocheze pana la 200 de biciclete.

Desi Japonia este unul dintre producatorii de renume din industria auto iar sistemul de transport public este probabil cel mai avansat de pe planeta, bicicleta este inca un mijloc foarte popular de a te strecura prin traficul aglomerat. Din nefericire locurile de parcare pentru biciclete sunt foarte putine si de multe ori propietarii sunt adesea obligati sa le lase pe trotuare unde devin adevarate piedici pentru pietoni.


Foto: Al&Koko

Parcarea are o adancime de 11 m, iar timpul necesar pentru a parca o bicicleta este de doar 8 secunde. Posesorii de biciclete care doresc sa foloseasca o astfel de parcare, trebuie sa plateasca un abonament lunar in baza caruia se emite un card personal de acces. Constructia unui astfel de adapost pentru biciclete, costa 1,5 milioane de dolari si pana acum s-au realizat 43 de astfel de parcari in 16 locatii de pe tot cuprinsul Japoniei.

Urmariti in videoclipul de mai jos cum functioneaza ECO-Cycle, parcarea subterana automata pentru biciclete:You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View