Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Nismo smartwatch - ceasul inteligent produs de Nissan

(1/1)

Pamico:
Nismo smartwatch - ceasul inteligent produs de NissanFirma Nissan cunoscuta mai mult pentru masinile pe care le produce, a prezentat la Frankfurt Motor Show 2013 primul sau concept de ceas inteligent. Conceptul se numeste Nismo si este un smartwatch capabil de a comunica cu masina si a oferi informatii in timp real.

Soferii vor putea utiliza ceasul pentru a stoca anumiti parametri despre masina cum ar fi viteza, consumul si altele, printr-o aplicatie dedicata care va face legatura dintre ceas si un smartphone, unde de altfel aceste date vor si ramane stocate.

De asemenea, Nismo poate urmari activitatile social-media ale utilizatorului de pe Facebook, Twitter, Instagram sau Pinterest prin intermediul softului Nissan Social Speed. Interfata este controlata cu ajutorul a doua butoane care se gasesc pe cureaua ceasului, iar alimentarea acestuia se face dintr-o baterie cu Litiu care are o autonomie de peste 7 zile. Incarcarea se face printr-un port micro-USB. Nismo va fi livrat intr-un ambalaj construit din anvelope uzate de la masinile de cursa Nissan.Nissan a infiintat chiar si un laborator mobil pentru a dezvolta si a testa noi functii suplimentare pentru aceasta tehnologie. Se spera ca noile functii, vor fi in masura sa monitorize anumiti parametri biologici cum ar fi ritmul cardiac pentru a identifica atunci cand soferii devin obositi, undele cerebrale pentru a urmari nivelul de concentrare si emotiile, umiditatea pielii pentru a vedea nivelul de hidratare si altele.

Nissan va deveni astfel primul producator de automobile care ofera o astfel de tehnologie pentru posesorii de automobile Nissan Nismo. Urmariti mai jos un clip de prezentare al ceasului inteligent Nismo:You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View