Software > Stiri IT Software

Windows XP a devenit periculos !

(1/1)

Pamico:
Oficial Microsoft România: Windows XP a devenit periculos. Treceti la Windows 7 !Utilizatorii XP se expun si nivelul atacurilor creste zilnic. Au loc furturi de date, se sparg conturi de card, se fura informatii, a declarat pentru MONEY.ro Tudor Galos, Windows Business Group Lead la Microsoft România.

„De la lansarea Windows 7 am vândut peste 670.000 de licente în România - preinstalate, licentiere în volum sau pachete – toate licente noi, nu upgrade-uri”, a spus Tudor Galos.
 
Potrivit oficialului Microsoft, Windows 7 are în acest moment o cota de piata de 33% pe piata din România.
 
Celelalte sisteme de operare ale Microsoft cu cote importante sunt Windows XP si Windows Vista.
 
Întrebat care va fi argumentul prin care Microsoft îl va convinge pe utiliizator sa treaca la noul sistem de operare, Windows 8, despre care s-a spus ca va fi lansat la sfârsitul acestui an, Tudor Galos a spus ca solutia este Windows 7.
 
„Ceea ce dorim sa transmitem este ca utilizatorul nu trebuie sa astepte Windows 8. Trebuie sa treaca pe Windows 7, în primul rând pentru securitate”.
 
Reprezentantul Microsoft a reamintit faptul ca Windows XP nu mai beneficiaza de suport tehnic din partea companiei.
 
„Utilizatorii XP se expun si nivelul atacurilor creste zilnic. Au loc furturi de date, se sparg conturi, se fura informatii”.
 
„Eforturile noastre de marketing sunt concentrate pe Windows 7”, spune Tudor Galos. El a afirmat ca adoptarea Windows 7 aduce o scadere a costurilor de pâna la 100 de dolari.
 
Si totusi, cu ce va veni nou Windows 8?
 
„Windows 8 va fi complet reproiectat de la cip pâna la interfata”, spune Tudor Galos.
 
Oficialul a vorbit despre interfata de tip tile, care a fost implementata si la sistemul de operare pentru telefoane mobile.
 
„Este un model folosit si la telefoanele mobile. Sunt aplicatii care preiau informatii si le afiseaza pe ecran în timp real”, spune Tudor Galos.
 
Windows 8 se va baza foarte mult pe aplicatii HTML 5, un standard care este în lucru si pe care IE 9 îl suporta. HTML 5, spune Tudor Galos, înseamna ca pot fi create experiente web complexe, bogate grafic, cu un efort mic.
 
Prin Windows 8 site-urile vor putea fi transformate în aplicatii, care nu vor mai fi executate local si care vor prelua multe date de pe web.
 
O alta noutate a Windows 8 va fi faptul ca cerintele hardware necesare instalarii acestui sistem vor scadea.
 
„Cerintele vor fi mai mici decât la Windows 7, iar sistemul va functiona inclusiv pe procesoare ARM, care sunt folosite în prezent de tablete si smartphone-uri”, spune Tudor Galos.
 
Înca nu se poate vorbi despre o lista de preturi, spune Tudor Galoa. „Este prea devreme”.
Sursa: money.ro

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View