Life & Style > LifeStyle

EXPO 2017 se concentreaza pe energia viitorului

(1/1)

Pamico:
Pe 22 Octombrie 2012, Astana capitala Kazahstanului, a fost aleasa de catre Biroul International de Expozitii (BIE) sa gazduiasca EXPO 2017.EXPO 2017 este o expozitie internationala recunoscuta la nivel mondial si care se desfasoara pe diverse teme facand parte din sistemul World's fair (You are not allowed to view links. Register or Login). Expozitia care se va desfasura in 2017 in Astana, are ca subiect "Energia Viitorului".

Concursul pentru organizarea grandiosului eveniment a fost castigata de Adrian Smith+Gordon Gill Architecture Company din Chicago. Acestia au dezvaluit planurile arhitecturale pentru EXPO 2017 care sunt deja in curs de desfasurare.

Suprafata totala a proiectului este de 173.4 ha, din care 25 ha corespund centrului expozitional actual, in timp ce 148 ha vor gazdui proiecte de locuinte, pavilioane socio-culturale, educationale, pentru sanatate, centre pentru cumparaturi, parcuri si bulevarde. Zona aproximativa a pavilioanelor expozitionale va fi de 118.620 m2, zona de servicii va avea 95.400 m2, iar zona pentru locuinte o suprafata de 686.465 m2.

Constructia orasului EXPO este planificata a se desfasura in districtul Esil care cuprinde perimetrul strazilor si bulevardelor Kabanbai Batyra, Hussein Bin Talal, Orynbor si Ryskulova.

Simbolul EXPO 2017 va fi Pavilionul Kazahstan construit pe mai multe etaje si avand o forma sferica, cu o suprafata totala de 24.000 m2. Pavilionul va fi acoperit in exterior cu o membrana high-tech care va avea rolul de a proteja impotriva pierderilor de caldura, economisind cantitati semnificative de energie.

Potrivit lui Jeremy Rifkin, Presedintele Comitetului Tehnic al Concursului, proiectul celor doi arhitecti Adrian Smith + Gordon Gill, este cel mai practic din punct de vedere al dezvoltarii durabile, al design-ului arhitectural si artistic si va ramane complet utilizabil si dupa Expo 2017.

In continuare va las sa va delectati vizual cu poze de la viitorul EXPO 2017:

Si un film de prezentare cu proiectele tuturor participantilor la concurs:You are not allowed to view links. Register or Login
Images © Adrian Smith + Gordon Gill Architecture

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View