Categorie General > Motor-Sport

Lamborghini Veneno Roadster - cea mai exclusivista masina

(1/1)

Pamico:
Compania Lamborghini sarbatoreste aniversarea a 50 de ani de existenta.Si nu o face oricum, ci prin lansarea celei mai exclusiviste masini sport care a existat vreodata, Lamborghini Veneno Roadster.

Lamborghini Veneno Roadster este un prototip cu design extrem si performante uluitoare. Vor fi construite doar 9 unitati pe parcursul anului 2014, iar pretul unui exemplar va fi de 3.3 milioane de euro fara taxe.
Design-ul este axat pe o aerodinamica extrema ceea ce ii permite o stabilitatea exceptionala in viraje rapide asemanatoare, cu cea a unui prototip de curse.

Lamborghini Veneno Roadster are o viteza maxima de 355 Km/h, un motor de 6.5 litri cu 12 cilindri debitand o putere de 750 cp si accelereaza de la 0 la 100 Km/h in doar 2.9 secunde. Caroseria extrem de usoara este fabricata din CFRP (carbon-fiber-reinforced polymer), iar sistemele de securitate in conducere instalate pe masina, indeplinesc toate standardele internationale. Fibra de carbon domina de altfel si interiorul autovehiculului.

Cele doua scaune foarte usoare sunt realizate de asemenea dintr-un aliaj compozit brevetat de cei de la Lamborghini. Capitonajul este si el realizat tot dintr-o tesatura de fibra de carbon. Aspectul mat al materialului se potriveste perfect cu interiorul si reduce greutatea  vehiculului. Utilizarea fibrei de carbon este evidenta, Veneno Roadster cantarind doar 1490 kg.

Urmariti  in imaginile de mai jos cum arata Veneno Roadster, minunea tehnologica a celor de la Lamborghini:
Foto: Lamborghini

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View