Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Tag Track Xact - pusca desteapta care nu rateaza nicio tinta

(1/1)

Pamico:
Iata ca inevitabilul s-a intamplat! S-a inventat pusca perfecta care nu rateaza aproape nicio tinta.Tag Track Xact sau pe scurt TTX, este realizarea firmei de armament TrackingPoint. Firma a dezvoltat un software pe care l-a integrat intr-o unitate numita Precision Guided Firearms (PGF), o luneta-smart care se monteaza pe arma si ofera o precizie de tragere aproape perfecta.

TTX cu a sa tehnologia avansata de urmarire a tintei, ofera o precizie de 100% la o distanta maxima de 1100 de metri, chiar daca tinta este in miscare. Pentru astfel de performante, Tag Track Xact beneficiaza de o serie de optiuni cum ar fi controlul temperaturii, al efectului Coriolis, al presiunii atmosferice, si al derivei asupra tintei cand aceasta este in miscare. Software-ul afiseaza optiunile printr-o luneta super-sofisticata, numita TrackingPoint Integrated Networked Tracking Scope, care mai inglobeaza de asemenea un compas, microfon, sistem Wi-Fi, calculator balistic, baterii, telemetru cu laser si filtre pentru vedere nocturna sau in lumina puternica.

Tehnologia Tag Track Xact s-a nascut dintr-o frustrare. Fondatorul companiei, John McHale, a venit cu ideea pentru o pusca inteligenta, dupa intoarcerea dintr-o excursie de vanatoare de 21 de zile in Tanzania, unde nu a reușit sa vaneze o gazela Thompson. TTX este o pusca destinata vanarii animalelor de talie mare, are o lungime de 1.2 metri si cantareste aproape 10 kilograme.

TTX functioneaza in trei etape. Prima etapa (Tag), consta in alegerea tintei prin apasarea unui buton dedicat. Chiar daca tinta este in miscare, pe vizorul lunetei apare un semn rosu distinct care semnalizeaza ca tinta a fost fixata si este urmarita, moment in care se poate elibera butonul Tag. Apoi computerul balistic incorporat in luneta incepe sa lucreze pentru functia (Track), cea de a doua etapa, atunci cand se ia in considerare toata gama de factori de mediu, iar arma este ajustata pe tinta. Iar in cea de a treia etapa (Xact), dupa ce toate ajustarile au fost facute si pe reticul apare un punct rosu, semn ca tinta nu mai are nicio sansa, se executa tragerea.

In plus, unitatea PGF poate transmite imagini in timp real prin Wi-Fi catre un smartphone cu Android sau iOS. Acestea trebuie sa aiba insa instalata aplicatia ShotView a celor de la You are not allowed to view links. Register or Login. Pretul de pornire a unei astfel de arme este de 25.000 de dolari, iar cererea a fost atat de mare incat compania a epuziat deja tot stocul si are sute de precomenzi.

Urmariti mai jos patru clipuri de prezentare:Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View