Categorie General > Motor-Sport

BladeGlider - conceptul Nissan, viitor model de serie

(1/1)

Pamico:


Mai mult decat un concept, Nissan BladeGlider este in aceeasi masura o propunere pentru noi directii de dezvoltare a masinilor electrice (EV), cat si explorarea unui prototip al unei viitoare productii de masini electrice, spun cei de la Nissan.

Desi momentan BladeGlider este doar un concept care va fi prezent la Tokyo Motorshow 2013 in perioada 22 noiembrie - 1 decembrie, cei de la Nisan spun ca in viitor acesta se va materializa intr-un model de serie.

Ca design, Nissan BladeGlider iese din tiparele obisnuite si asta pentru ca masina are o forma triunghiulara inspirata de la modelul Nissan DeltaWing. Particularitatea consta in ecartamentul diferit al rotilor fata-spate. Astfel, distanta dintre rotile din fata este cu 1m mai mica fata de a celor din spate. Acest lucru duce la o mai buna manevrabilitate si la o imbunatatire a rezistentei la inaintare, din cate spun cei de la Nissan.

De asemenea, la cele amintite mai sus se adauga si caroseria extrem de usoara alcatuita din polimer ranforsat cu fibra de carbon (CFRP). Sasiul este realizat si el din fibra de carbon, iar datorita rotilor din fata care sunt mai apropiate, rezulta o repartizare a maselor pe puntile fata/spate intr-un raport de 30/70, ceea ce face ca masina sa aiba un centru de greutate foarte stabil. Acest lucru se transpune intr-o foarte buna manevrabilitate in curbe.

La interior masina este dotata cu doar trei locuri, unul in fata pentru sofer si inca doua in spate pentru alti ocupanti. De asteptat de altfel, datorita formei masinii, in plus constructorul punand accent pe sportivitate, masina adresandu-se publicului tanar. Bordul futurist cu ceasuri avand o placuta iluminare albastra si un design superb, impreuna cu volanul pe care se gasesc o multime de comenzi si care aduce mai mult cu o mansa de avion, fac ca interiorul lui BladeGlider sa semene cu o nava spatiala. 

Propulsia va fi asigurata de doua motoare electrice amplasate pe butucul puntii spate, acestea avand posibilitatea de a fi actionate independent, ceea ce confera o foarte buna stabilitate in viraje prin adaptarea tractiunii in conditii variate de aderenta.

Urmariti mai jos cateva poze si un videoclip de prezentare cu BladeGlider, ultimul concept al celor de la Nissan:
You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View