Categorie General > Stiinta si Tehnologie

SeaOrbiter - noua generatie de vase subacvatice de explorare

(1/1)

Pamico:
SeaOrbiter - noua generatie de vase subacvatice de explorare, este pe cale sa devina realitate incepand cu primavara anului 2014.Purtata cu ajutorul principalilor curenti oceanici, SeaOrbiter va permite unei echipe de cercetatori sa traiasca si sa-si desfasoare activitatea de cercetare pe o perioada lunga de timp, chiar in inima oceanului, un teritoriu vast si cu inca multe necunoscute.

SeaOrbiter este proiectata de arhitectul francez Jacques Rougerieva si este opusul Statiei Spatiale Internationale, de data aceasta activitatea desfasurandu-se in ocean si nu in spatiu. Platforma va avea un program de cercetare international in scopuri stiintifice si educationale, cu mijloace de comunicare puternice care vor ajuta la schimbul continuu de imagini, clipuri video si descoperiri stiintifice.

Proiectul SeaOrbiter este sustinut printre altii si de Ifremer, NASA si National Geographic. Dupa Jules Verne si Jacques-Yves Cousteau, SeaOrbiter deschide o noua era in descoperirea tainelor ascunse ale marilor si oceanelor, folosind cele mai performante tehnologii si instrumente moderne de comunicare ca internet, social media, transmisii live prin satelit si altele.

Jacques Rougerie spune: "SeaOrbiter este incununarea a peste 30 de ani de cercetare si creatii inovatoare in domeniul marin si a arhitecturii submarine. Acest vas futurist este dorinta mea suprema de a putea locui in ocean si de a avea acces la cunoasterea lumii subacvatice.".
"SeaOrbiter va permite oamenilor sa traiasca si sa faca cercetari asupra mediului subacvatic pe o perioada lunga de timp.", a mai adaugat acesta.

Urmariti mai jos o prezentare a ceea ce inseamna acest proiect, SeaOrbiter:

You are not allowed to view links. Register or Login
Foto: You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View