Categorie General > Stiinta si Tehnologie

MetaPro - realitate augmentata cu ajutorul hologramelor 3D

(1/1)

Pamico:


Cum spuneam intr-un articol mai vechi, META SpaceGlasses ar putea fi primul gadget care va aduce o realitatea augmentata completa unei mase largi de oameni.

Iata ca echipa META vine si confirma acest lucru pregatind lansarea pentru Iunie 2014 a unei variante imbunatatita a ochelarilor SpaceGlasses, METAPRO. CEO-ul META, Meron Gribetz considera ca laptop-urile, tabletele si telefoanele mobile, in curand nu vor mai fi necesare. Intr-un mediu al realitatii augmentate, lumea obiectelor fizice va deveni practic o lume a obiectelor virtuale controlate cu ajutorul mainilor si al unui singur gadget. Hologramele 3D ale obiectelor fizice vor putea fi controlate intr-un spatiu virtual 3D suprapus lumii reale.

METAPRO, noua varianta a ochelarilor You are not allowed to view links. Register or Login, nu este inca gata, insa fata de varianta anterioara are multe imbunatatiri aduse, incepand cu designul si terminand cu functiile si caracteristicile complexe din dotare. Astfel, METAPRO are cate un ecran 3D pentru fiecare ochi cu un unghi de vizualizare de 40°, fiecare cu o rezolutie HD de 1280x720 si lentile Zeiss, senzor de miscare pe noua axe, sistem audio surround, doua camere video, una normala si una de adancime, accelerometru, giroscop si compas.

Toate aceste functii pe care ochelarii METAPRO le pune la dispozitie utilizatorului, sunt posibile datorita unui computer de buzunar care se va livra odata cu ochelarii. Din ce spun producatorii, caracteristicile acestu pocket-pc sunt urmatoarele: procesor Intel i5, 4GB RAM, un hdd de 128GB SSD si un acumulator de 32Wh. "Acesta va fi cel mai puternic computer portabil", spune Gribetz. Conectivitatea va fi asigurata prin  Wi-Fi: 802.11n, Bluetooth 4.0 si USB. Greutatea ochelarilor fara pocket-pc este de 180g.Ochelarii METAPRO vor include un telefon, un laptop si o tableta, toate acestea fiind virtuale. De asemenea utilizatorii ochelarilor cu realitate augmentata vor avea parte si de o multime de aplicatii pe care le vor gasi disponibile in magazinul online al celor de la META, atunci cand vor fi disponibili publicului larg incepand cu luna Iunie 2014. O intrega echipa de dezvoltatori lucreaza la aceste aplicatii, producatorii dorind ca magazinul sa cuprinda cel putin 300 de aplicatii in momentul cand ochelarii vor ajunge pe piata. Pretul ochelarilor nu este deloc de neglijat, acesta fiind de 3000 de dolari. Sunt deja disponibili pentru precomanda aici: You are not allowed to view links. Register or Login

Daca doriti sa vedeti ochelarii METAPRO in actiune, o puteti face urmarind prezentare in videoclipul de mai jos:

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View