Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Masina care merge cu aer construita de romanul Raul Oaida din 500.000 de piese Lego

(1/1)

Pamico:


Romanul din Deva, Raul Oaida a reusit performanta de a construi o masina din piese Lego perfect functionala. Aceasta se deplaseaza cu ajutorul aerului comprimat si este cu mici exceptii alcatuita din peste 500.000 de componente Lego.

Indraznetul proiect numit "Super Awesome Micro Project" (SAMP), a pornit de la ideea unui antreprenor australian, pe nume Steve Sammartino, care in luna Februarie a initiat o cerere de sponsorizare pe Twitter in care spunea ca are nevoie de ajutorul a 20 de participanti pentru a putea demara proiectul. Se pare ca initiativa lui nu a ramas fara ecou, astfel incat nu mai putin de 40 de persoane au raspuns pozitiv la acest proiect, donand diverse sume de bani.

Cum suma de bani necesara pentru a demara proiectul era mult peste ce sperase Sammartino, urmatorul pas facut de acesta, a fost sa achizitioneze piesele de Lego si sa le trimita in Romania lui Raul Oaida pentru a construi automobilul. Peste 500.000 de componente Lego au fost necesare pentru constructie. Motorizare este de asemenea realizata din componente Lego si este asigurata de patru motoare radiale avand in componenta nu mai putin de 256 de pistoane realizate din aceste piese.

Masina poate atinge o viteza maxima de 32 Km/h si este actionata cu ajutorul aerului comprimat. Dupa ce masina a fost gata si a fost testata, aceasta a fost trimisa lui Sammartino in Australia, intr-o suburbie secreta din Melbourne.

Cum arata realizarea geniului Raul Oaida, puteti vedea in videoclipul de mai jos:You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View