Software > Stiri IT Software

NSA in colaborare cu CIA si FBI "planteaza" programe malware in gadget-urile achizitionate online

(1/1)

Pamico:


Potrivit unui nou raport Der Spiegel, bazat pe documente interne NSA, o unitate de hackeri de elita a acestora numita Tailored Access Operations (TAO), intercepteaza cu regularitate si in secret livrarile de transport care se efectueaza in urma comenzilior online de laptop-uri sau alte accesorii de calculator, in scopul de a implanta programe malware sau componente hardware modificate inainte de a ajunge la destinatie.

Potrivit raportului, unitatea de elita TAO a celor de la NSA, in colaborare cu CIA si FBI, intercepteaza transporturile maritime de aparatura electronica redirectionandu-le catre propiile puncte de lucru secrete pentru a le modifica si a putea instala programele de urmarire de la distanta. Desi e greu de crezut pentru cei mai putin avizati, raportul dezvaluie capabilitatile tehnice ale echipei TAO si face referire la tehnici prin care acestia pot implanta dispozitive de urmarire inclusiv in cablurile de semnal de la monitoare pentru a inregistra ceea ce se tasteaza si apare pe ecran, stick-uri USB cu transmitatoare radio incorporate, si multe altele care ne duc cu gandul la un film cu James Bond.

Unul dintre aceste dipozitive hardware de remote access, cunoscut sub numele de cod Cottonmouth, este folosit din anul 2009 prin eforturile de colaborare tacite ale NSA cu unii dintre cei mai mari producatori de hardware de comunicatii si IT din lume printre care se afla Cisco, Juniper Networks, Dell, Seagate, Western Digital, Maxtor, Samsung sau Huawei. De multe ori insa, modificarile aduse produselor au avut loc si fara stiinta sau acordul  producatorilor. Raportul mai indica de asemenea faptul ca cei de la NSA exploateaza din plin bug-urile sistemelor de operare ca Microsoft Windows si altele, prin care pot instala programe malitioase de urmarire pe calculatorul tinta.

Ca raspuns la raportul Der Spiegel, vice-presedintele Cisco, John Stewart spune: "Suntem profund ingrijorati de tot ceea ce inseamna integritatea produselor noastre sau a retelei noastre de clienti si nu acceptam ca nicio institutie a guvernului sa ne exploateze in alte scopuri produsele.".
Alte companii printre care si Microsoft, au catalogat actiunile celor de la NSA ca o "amenintare persistent avansata" in efortul lor de a colecta date secrete ale utilizatorilor in cadrul retelelor Google si Yahoo.

Mai multe amanunte aici: You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View