Retete Culinare > Colectie retete culinare

Pui Kiev - delicios de gustos

(1/1)

Pamico:


Bucataria traditionala din Ucraina este vestita pentru borsurile si varietatea muraturilor sale, insa pe langa acestea are si o multitudine de retete in compozitia carora se regasesc mai multe soiuri de carne. In acceptiunea ucrainienilor, bucataria lor inseamna sa mananci mult si consistent. Carnea de pasare, porc, vita si peste este nelipsita din bucataria ucraineana. Mai jos va prezint o reteta delicioasa care se numeste Pui Kiev. Desi se prepara in Ucraina, acesta reteta se pare ca provine totusi din Rusia.

Asadar iata reteta si modul de preparare:

Ingrediente:

• 4 bucati piept de pui dezosate
• 3-4 catei de usuroi tocati marunt
• sucul de la o jumatate de lamie
• sare si piper negru macinat proaspat, in functie de gust
• 1 lingura de tarhon
• 150 g de unt
• 100 g de faina
• un varf de lingurita de boia dulce sau iute, functie de preferinte
• 2 linguri de patrunjel proaspat tocat fin
• 1 cana de pesmet
• 2 oua batute spuma
• ulei de masline sau floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare:

• Intr-un bol se omogenizeaza untul cu usturoiul, patrunjelul tocat, tarhonul si zeama de lamie, la care se adauga piper si sare dupa gust. Amestecul astfel obtinut se plaseaza in mijlocul unei folii de plastic, care apoi se ruleaza, se leaga la capete si se baga la frigider pentru a se intari.

• Intre timp, cu ajutorul unui cutit ascutit, se fac in bucatile de piept crestaturi longitudinale, in asa fel incat sa formeze in acestea, un buzunar. Aveti grija sa nu patrundeti pieptul cand faceti buzunarele, deoarece in aceste buzunare se va pune amestecul care a stat la frigider.

•  Cand amestecul preparat in prima etapa s-a intarit, se scoate si se taie in felii. Se pun 4 astfel de felii in fiecare buzunar facut in pieptul de pui. Roluiti pieptul si asigurati-l sa nu se desfaca cu ajutorul unor scobitori.

• Pe o farfurie intinsa sau o tavita, se presara pesmetul si se amesteca cu boiaua, la care se adauga din nou sare si piper dupa gust. Se bat apoi ouale intr-un bol si se pune faina intr-o alta farfurie intinsa. Dupa ce ati pregatit toate acestea, se ia fiecare bucata de piept de pui si se trece pe rand prin faina, ou si la sfarsit pesmet. Se scutura surplusul de pesmet de la final si se pun in tigaia cu ulei incins in prealabil pana se rumenesc putin la suprafata. Apoi, bucatile de piept se transfera intr-o tava cu ulei (ulei care trebuie sa fie suficient pentru a acoperi toata baza vasului) si se dau la cuptor pentru inca 20-25 de minute la o temperatura de 160-180 de grade. Se intorc regulat pentru a se praji uniform si se tin pana capata o culoare auriu-maronie.

La sfarsit se pot servi cu piure de cartofi, cartofi natur sau garnitura de legume fierte. Pofta buna!

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View