Categorie General > Stiinta si Tehnologie

SociBot-Mini - robotul social al celor de la Engineered Arts Limited

(1/1)

Pamico:

Foto: SociBot

Compania britanica Engineered Arts Limited este lider mondial in proiectarea si construirea de roboti umanoizi. Dezvolta de asemenea si software-ul necesar pentru a face robotii sa prinda viata.

"Robotii nostri sun actori si interpreti, interactioneaza, va informeaza, adevarate instrumente de cercetare cu personalitate. Versatili, umanistici si eleganti, robotii nostri sunt proiectati sa faca fata necesitatilor voastre, fie ca e vorba despre divertisment, informatii sau cercetare.", spun cei de la Engineered Arts Limited.

Printre ultimele realizari ale britanicilor se afla si SociBot cu a sa varianta SociBot-Mini, un robot de socializare cu o multime de aplicatii. SociBot si SociBot-Mini sunt proiectati special pentru a interactiona cu oamenii intr-un mod cat mai social. Cele dou variante pot fi achizitionate de oricine doreste sa faca cercetare, sau pur si simplu pentru a experimenta acasa. Varianta full costa 14.500 de lire sterline, iar varianta mini 9.500 de lire sterline.


Foto: SociBot

O caracteristica interesanta a robotului SociBot, este faptul ca foloseste pentru fata un ecran transparent pe care poate fi proiectat cu ajutorul unei camere de adancime si al unui algoritm sofisticat, orice chip. De la o imagine generata pe calculator, pana la chipul celui mai bun prieten sau prietena, sau de ce nu, chiar al tau. Expresiile si functiile fetei sunt usor de modificat, de asemnea robotul dispune de recunoastere vocala, poate urmari fata interlocutorului, recunoaste gesturi si poate conversa liber in mai mult de 20 de limbi.

Cu ajutorul soft-ului si a unei camere dedicate, SociBot poate nu numai sa-ti determine trasaturile fetei, dar poate de asemena determina varsta, expresiile faciale si starea de spirit, ceea ce il face sa interactioneze intr-un mod extrem de inteligent cu persoana aflata in apropiere. Adunand la un loc toate aceste calitati, este usor sa ne dam seama ca SociBot are o multime de aplicatii. Poate fi asistent personal acasa, intr-un shopping center, intr-o biblioteca, intr-un aeroport, pentru un centru de informare turistic, parcuri tematice, centre stiintifice si multe altele.

SociBot si SociBot-Mini pot fi de asemenea utilizati ca roboti de teleprezenta. Daca nu poti sa ajungi la servici, e suficient sa-ti "transferi" robotului chipul si acesta va comunica in locul tau cu colegii. Pentru a exemplifica cele descrise mai sus, urmariti o demonstratie cu SociBot:sursa: You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View