Categorie General > Stiinta si Tehnologie

DM3 - micro-uzine inteligente cu ajutorul micro-robotilor - video

(1/1)

Pamico:


SRI International dezvolta noi tehnologii pentru a controla mii de micro-roboti care vor fabrica produse inteligente la scara macro in sisteme compacte integrate. Tehnologia se numeste Diamagnetic Micro Manipulation (DM3) si consta in manipularea micro-robotilor pe suprafata unor placi de circuit imprimat (PCB), fiind propulsati cu ajutorul unor fluxuri electromagnetice si care sunt pusi sa efectueze diverse operatiuni individual sau in grup.

"Imaginati-va o armata de furnici pe care le ai sub un control total", a spus Annjoe Wong-Foy, inginer senior la Institutul Menlo Park din California.

Sistemul poate fi configurat astfel incat roboteii pot lucra independent, in tandem sau in grupuri de sute sau chiar mii de exemplare. In ciuda dimensiunilor mici, roboteii se pot deplasa extrem de rapid, parcurgand o distanta de 30 cm in doar o secunda, indeplinind astfel diverse sarcini intr-un timp foarte scurt. 

Tehnologia DM3 poate fi folosita pentru a fabrica diverse piese pentru prototipuri, pentru asamblarea componentelor electronice, pentru experimente in biotehnologie, pentru asamblarea unor sisteme mecanice de mici dimensiuni in medii ostile si multe altele. Mii de astfel de buburuze pot construi printr-un efort comun subansamble mult mai mari.

Proiectul este finantat de armata si face parte din programul deschis DARPA. Urmariti in filmuletul de mai jos o demonstratie a tehnologiei Diamagnetic Micro Manipulation:

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View