Life & Style > LifeStyle

Al Fayah Park - o oaza de verdeata in Abu Dhabi

(1/1)

Pamico:

Foto: Heatherwick Studio

Arhitectul britanic Thomas Heatherwick si echipa sa care au la activ o multime de proiecte grandioase si pe care le puteti vedea You are not allowed to view links. Register or Login, au dezvaluit planurile de constructie a unui parc public in Abu Dhabi.

Al Fayah Park privit de sus, seamana cu suprafata fisurata a desertului arab. Intregul parc care se intinde pe o suprafata de 125.000m2 se afla de fapt sub un acoperis si cuprinde o oaza de verdeata cu zone de picnic, zone de joaca, cafenele, magazine, gradini de legume si multe plante si flori native din zona Golfului.


Foto: Heatherwick Studio

Sub acelasi acoperis se vor mai gasi o bibliotec─â publica, o moschee, un cinema in aer liber, precum si spatii in aer liber, care vor putea fi utilizate pentru lectura, muzica live, festivaluri si diverse alte evenimente. Acoperisul cu o inaltime de 20m fabricat din materiale composite foarte usoare si care da o senzatie de spatialitate, va fi ridicat pe o structura speciala de coloane si va proteja vegetatia luxurianta si oamenii de soarele arzator al desertului.


Foto: Heatherwick Studio

Intregul proiect este prevazut sa inceapa spre sfarsitul acestui an, iar deschiderea este programata pentru inceputul anului 2017. Proiectul este finantat de Fundatia non-profit, Salama bint Hamdan Al Nahyan.

"Parcul va include o serie de activitati si caracteristici precum educatie, arta, cultura, patrimoniu si sanatate, adica exact ceea ce sustine organizatia noastra", a spus Iman Khouri, un purtator de cuvant al Fundatiei.
"Parcul va fi o reminiscenta a design-ului traditional inspirat de desertul Emiratelor Arabe Unite, dar complet modern, care va atrage atat localnici, cat si vizitatori internationali deopotriva", a mai spus acesta.

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View