Software > Stiri IT Software

FriendOrFoe - Pastreaza-ti prietenii de pe Facebook aproape, iar dusmanii si mai aproape

(1/1)

Pamico:


FriendOrFoe este o aplicatie gratuita creata de cei de la Kaspersky Lab care permite utilizatorilor sa evalueze cat de "valorosi" le sunt prietenii si chiar sa le arate ce cred altii despre ei.

Aplicatia dezvaluie care dintre sutele de „adepti” sunt fani cu adevarat, care reposteaza si comenteaza cel mai mult dintre cei din cercul de prieteni ai utilizatorului si atrage atentia asupra amenintarilor ce ii vizeaza pe utilizatorii unei retele sociale oferindu-le metode pentru a-si proteja informatiile personale in siguranta.

Multi dintre utilizatori folosesc diverse aplicatii pentru a-si monitoriza activitatea iar FriendOrFoe chiar asta face, colecteaza statistici despre activitatea de pe Facebook. FriendOrFoe afiseaza cate fisiere video si fotografii posteaza un utilizator, numarul de like-uri primite si alte statistici interesante pentru utilizatorii de Facebook.
FriendOrFoe este disponibil, in acest moment in limbile engleza, rusa, germana, franceza, italiana, spaniola, portugheza braziliana, spaniola mexicana, araba si japoneza, insa in viitorul apropiat vor apare versiuni in mai multe limbi.

Evgeny Chereshnev, Head of Global Mobile Business Development la Kaspersky Lab spune: „Cea mai mare retea sociala din lume este obligata sa atraga atentia asupra infractorilor cibernetici”.
„Cel mai adesea, infractorii cibernetici vizeaza date personale si de logare pe care le pot utiliza ulterior pentru a accesa contul mobil de banking online, de exemplu. Nu este o supriza ca Facebook este cea mai populara tinta pentru phishing: in primul trimestru al anului, 79,5% dintre atacurile orientate pe social media au vizat in principal aceasta retea. Pe langa divertisment, FriendOrFoe ii transmite utilizatorului informatii despre posibilele amenintari in termeni clari, simpli”, a mai adaugat Evgeny Chereshnev.FriendOrFoe si cateva sfaturi de securitate:

Fotografii
FriendOrFoe te avertizeaza sa verifici fotografiile in care ai fost marcat – este posibil ca unele dintre acestea sa fie compromitatoare.

Permisiunile acordate aplicatiilor
FriendOrFoe poate evalua toate aplicatiile la care esti conectat si iti arata ce nivel de acces le-ai acordat.

Istoricul de cautari
FriendOrFoe iti va arata toate persoanele sau lucrurile cautate pe Facebook. Nu poti opri Facebook sa stocheze aceste informatii, dar le poti sterge.

Check-in-uri
FriendOrFoe iti va arata daca cineva ti-a verificat profilul fara permisiunea ta si te ajuta sa-ti curati profilul de check-in-uri neautorizate.

Dezvoltatorii vor continua sa imbunatateasca functionalitatile aplicatiei in functie de feedback-ului primit de la utilizatori.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View