Life & Style > LifeStyle

KORMARAN - barca de agrement a viitorului

(1/1)

Pamico:


Cu siguranta sunt printre voi persoane pasionate de barci si sporturi nautice si care nu sunt straine de termenul de catamaran, trimaran sau mai traditionalul monohull, insa mai mult ca sigur putini au auzit de Kormaran. Kormaran este o companie austrica fondata in 2010 care isi propune sa imbine conceptul iahturilor de lux cu cel al masinilor super-sport.

Printre multe caracteristici unice incorporate, Kormaran, care este in momentul de fata doar un prototip, combina eleganta si agilitatea unui monohull cu manevrabilitatea si stabilitatea unui catamaran sau trimaran. Construit complet din fibra de carbon, Kormaran foloseste tehnologii imprumutate de la masinile de curse si aviatie, ceea ce il face extrem de aerodinamic si agil. De asemenea, Kormaran are abilitatea de a se transforma chiar in timpul mersului din monohull in catamaran sau trimaran, in functie de cerinte sau preferinte.

Are o lungime de 7m, cantareste 1500 Kg si atinge o viteza maxima de 70 Km/h. Poate parcurge o distanta de 200 Km la viteza maxima, avand trei rezervoare de combustibil a cate 30 de litri. Are trei propulsoare care impreuna dezvolta o putere de aproximativ 500 CP. De asemenea Kormaran beneficiaza de doua aripi submersibile retractabile, care faciliteaza deplasare barcii chiar si in apele de mica adancime, precum si posibilitatea de a "ateriza" pe mal. Folosirea acestor aripi submersibile, reduc rezistenta de inaintare in apa cu pana la 80%, rezultand viteze mari de deplasare cu un consum redus de combustibil. Tehnologia este destul de populara in randul celor care practica sporturi nautice, cu avantaje evidente.

Mai multe amanunte puteti gasi You are not allowed to view links. Register or Login.Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View