Hardware > Stiri IT Hardware

Depth-VR - cel mai realistic 3D

(1/1)

Pamico:


Depth-VR este un dispozitiv "head tracking" care aduce un realism fara precedent a obiectelor si imaginilor 3D pe ecranul unui computer. Depth-VR revolutioneaza imaginile 3D, oferind un sentiment de adancime si perspectiva nemaiintalnit pana acum.

Proiectul Depth-VR este prezent pe Kickstarter pentru finantare si se doreste a fi cea mai captivanta platforma 3D pentru jocuri realizata pana acum. De asemenea, dezvoltatorii au realizat si o serie de 15 jocuri demonstrative care insotesc noua tehnologie.

Platforma este open source si vine insotita de un pachet de plugin-uri si un SDK (Software Development Kit), cu ajutorul carora dezvoltatorii pot crea propriile jocuri. De asemenea, platforma Depth-VR va fi foarte utila celor care proiecteaza modele 3D, precum si in domeniul medical.

"Am initiat acest proiect pentru a putea aduce pe orice ecran senzatie de spatialitate, la un pret accesibil si fiabil. Inainte de aparitia unei tehnologii care va fi capabila de proiectia unor holograme performante, noi credem ca un algoritm software care sa simuleze cat mai real aceste efecte, este solutia de moment.", spun cei de la NCF Group, initiatorii proiectului.

Platforma Depth-VR consta dintr-un dispozitiv de urmarire cu infrarosu care se monteaza pe monitor, o pereche de ochelari 3D si un controler de miscare. Controlerul de miscare actioneaza ca un dispozitiv de intrare 3D, fara a fi nevoie sa folositi un dispozitiv Leap Motion. Sistemul este compatibil cu platformele Windows, Mac si Linux. Este capabil sa urmareasca miscarile intr-un spatiu de 140 de grade si o distanta de maxim 2 metri.

Mai multe amanunte gasiti aici: You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View