Software > Antivirus si Securitate

Mesajele spam iau cu asalt calculatoarele romanilor

(1/1)

Dementor:
Numarul mesajelor spam purtatoare de programe periculoase a crescut dramatic in ultima perioada, desi acum cateva luni pareau sa fi disparut de tot, sunt de parere expertii Bitdefender. La nivel local, o crestere spectaculoasa a fost inregistrata de spamul in limba romana de tip pharma. Totodata, a luat amploare un val de mesaje nesolicitate care promoveaza cursuri de invatare a limbilor straine.

„In Romania, la momentul de fata, aproximativ 85-90% din totalul de e-mailuri trimise sunt mesaje spam”, este de parere Carmen Mitrica, Head of Antispam Lab Bitdefender. „Cu toate acestea, mesajele de tip spam in limba romana nu sunt foarte raspandite, procentul fiind undeva sub 5%. Majoritatea spamului primit de romani este in limba engleza, provenit din tari precum SUA sau Rusia”, a continuat aceasta.

Recent, a fost identificat un val periculos de mesaje spam purtatoare de malware, provenit din SUA. Mesajele pareau a fi trimise din partea Automated Clearing House (ACH), un serviciu financiar din Statele Unite oferit de NACHA, asociatia de plati electronice. Pentru a fi cat mai convingatoare, ele erau trimise de pe un cont de e-mail @nacha.org.


Mesajul era insotit de un atasament ce continea o arhiva zip, care aparent oferea mai multe detalii despre o tranzactie esuata si ii invita pe utilizatori sa o deschida. Cu toate acestea, fisierul arhivat avea o extensie dubla (pdf.exe), astfel incat, desi arata ca un document PDF, in realitatea era un fisier executabil.

In urma executarii fisierului, amenintarea instaleaza un downloader – o componenta periculoasa al carei scop este sa descarce pe dispozitivul infectat alte amenintari. In acest caz, downloaderul cauta si instaleaza o varianta a troianului Zeus, precum si un alt troian ce raspandeste mesaje spam, numit Trojan.Generic.6152125.

In timp ce backdoor-ul Zeus monitorizeaza tranzactiile financiare electronice si combinatiile de tip nume de utilizator/parola de la conturile bancare, cel de-al doilea troian este responsabil cu trimiterea de mesaje spam. Bot-ul de spam combina mesaje promotionale de la servicii afiliate (precum furnizori de genti si bijuterii false sau medicamente „canadiene”) cu mesaje spam proprii, precum cel descris aici, care cauta sa infecteze alti utilizatori din intreaga lume.

Sursa: hit.ro

Sean28:
Toti utilizatorii internetului recomanda ca mailurile cu subiecte de genul "hello dear" sau "dear friend" si multe alte asemenea in lb. engleza, chiar daca sunt deschise, sa nu se acceseze linkurile sau fisierele atasate (linkurile dubioase se ibserva destul de usor, avand ca domeniu o combinatie de litere si cifre fara sens). Asta este cel mai important. Ce este curios, in ultima vreme am observat si eu ca primesc mailuri spam de la utilizatori cunoscuti, cu care intr-adevar am avut schimburi de mail. Explicatia e una singura in cazul asta: exista deja virusi in unele calculatoare care au rolul sa trimita spam catre mailurile cu care ai comunicat recent.

Pamico:
You are not allowed to view links. Register or Logintoti utilizatorii internetului recomanda ca mailurile cu subiecte de genul "hello dear" sau "dear friend" si multe alte asemenea in lb. engleza, chiar daca sunt deschise, sa nu se acceseze linkurile sau fisierele atasate (linkurile dubioase se ibserva destul de usor, avand ca domeniu o combinatie de litere si cifre fara sens). asta este cel mai important. ce este curios, in ultima vreme am observat si eu ca primesc mailuri spam de la utilizatori cunoscuti, cu care intr-adevar am avut schimburi de mail. explicatia e una singura in cazul asta: exista deja virusi in unele calculatoare care au rolul sa trimita spam catre mailurile cu care ai comunicat recent.

--- End quote ---

Friend, bun comentariul, dar  te rog scrie si tu cu majuscule la inceput de rand si acolo unde e cazul ! Thanks !   ;D

Sean28:
Ok! Ok!
Se rezolva.

Pamico:
You are not allowed to view links. Register or LoginOk! Ok!
Se rezolva.

--- End quote ---

 :-X

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View