Currently:
  • Sagotierul japonez 5 1

Flori si Plante de apartament > Plante de apartament cu frunze ornamentale

Sagotierul japonez

(1/1)

Pamico:
Cycas revoluta (sagotierul japonez)

You are not allowed to view links. Register or Login

Plantele din specia Cycas se disting prin eleganta frunzelor asemanatoare celor de palmier, cu care planta este deseori confundata. Cycas revoluta cunoscuta si ca sagotierul japonez, este specia cea mai raspandita.

Planta adulta prezinta un trunchi cilindric, gros,cu cicatrici cu resturi ale frunzelor imbatranite si uscate. Frunzele colorate stralucitor, foarte lungi si frumos arcuite, sunt compuse din numeroase foliole, la randul lor alungite si ascutite, cu asezare penata. Durata de viata a unei frunze este de mai multi ani.

Florile femele si mascule sunt asezate pe plante diferite. Planta femele poarta un fel de ciucurei, iar cea barbateasca niste conuri solzoase. Aceste plante nu infloresc, pactic, niciodata in conditii de camera. Este o planta cu crestere foarte lenta ( cel mult o frunza pe an).

Plantei ii place lumina, dar tolereaza si putina umbra. Insuficienta luminii antreneaza stagnarea cresterii. Cycas revoluta necesita camere temperate cu minimum 13 grade C iarna. Din martie pana in septembrie, pamantul se mentine reavan prin udari frecvente.

Iarna se lasa pamantul sa se usuce putin intre doua udari. Substratul poate fi un pamant de gradina cu adaus de marnita si nisip grosier. Este important sa se dreneze usor.

Inmultire la  se poate face prin butasi de muguri prelevati cu un pic de tesut din tulpina, ranile care se fac se pudreaza cu carbune vegetal. Indiferent de metoda, inmultirea dureaza foarte mult si este dificila pentru amatori.

Plantele tinere se transplanteaza la 1-2 ani, primavara,cele adulate la intervale mai mari de timp; fertilizarea se aplica de doua ori pe luna, primavara si vara.

La Cycas revoluta, ingalbenirea si uscarea frunzelor bazale este un proces normal dupa cativa ani de viata.

sursa: gradina-online.ro

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View