Currently:
  • Anthurium 5 1

Flori si Plante de apartament > Plante de apartament cu flori

Anthurium

(1/1)

Pamico:
Pasarea Flamingo - Anthurium

You are not allowed to view links. Register or Login

Numita si Pasarea Flamingo datorita asemanarii formei si culorii cu pasarea respectiva, planta are mai multe specii deosebit de frumoase, dar si foarte pretentioase.

Majoritatea au florile rosii, dar sunt si varietati roz, albe si oranj, iar specia Anthurium crystallinum este decorativa numai prin frunze.

Anthurium este o tropicala epifita, o planta perena cu crestere in forma de tufa, de 70-80 cm inaltime.

Frunzele sunt lucioase, cordiforme, cu petiol lung.

Florile sunt mici, carnoase, dispuse strans in spic cu aspect de deget, colorat alb, galbui sau rosu. Aceasta inflorescenta e protejata de o spata (frunza modificata), colorata in rosu, alb, roz. Aceasta spata seamana cu o petala si e foarte decorativa.

Este o planta iubitoare de caldura. Are nevoie obligatoriu in aer si sol de 25 grade Celsius. Nu suporta soarele direct, desi are nevoie de lumina. Traind in umbra copacilor, necesita lumina indirecta sau filtrata.

Vara are nevoie de aerisirea incaperii, fara formarea curentilor de aer, si de o mare umiditate atmosferica (pulverizare permanenta cu apa). Apa de udat trebuie sa fie la temperatura camerei. Pamantul se mentine umed, dar nu in exces. Are nevoie de sol acid, poros, hranitor (un amestec de turba rosie fibroasa, pamant de frunze, mranita si nisip).

Transplantarea se face la sfarsitul verii-toamna, cand se poate realiza si despartirea tufelor pentru inmultire. Pentru mentinerea umiditatii, baza tulpinii, radacinile care ies la suprafata se pot inveli cu muschi de turba.

Daca planta se simte bine infloreste incontinuu. In timp ce o floare este pe trecute, apare alta. Hrana din sol se poate suplimenta in perioada primavara-vara cu solutii nutritive pentru plante cu flori sau pentru plante acidofile, administrate de 2 ori pe luna.

sursa: gradina-online.ro

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View